Chef-kok Bjorn Stukje heeft culinaire ambities met Bistro Hero in Den Dolder

Bistro Hero

Bistro Hero, de klassieke Franse bistro vlak naast station Den Dolder, viert deze maand met trots haar tweejarig bestaan. Onder leiding van eigenaar en chef-kok Bjorn Stukje heeft de bistro zich in korte tijd gevestigd als een plek waar fijnproevers kunnen genieten van traditionele Franse gerechten en mooie wijnen in een huiselijk sfeer.

Bjorn Stukje en zijn team werden bij HFSLG in Bosch en Duin met 14,5 punten van Gault&Millau gewaardeerd. Ook stond de zaak op plek 26 in de Lekker500. Sinds de opening in maart 2023 heeft Bistro Hero een opmerkelijke transformatie doorgemaakt. Het voormalige café De Egelantier werd omgetoverd tot een bruine bistro met een authentieke Franse twist.

Direct nadat Bjorn De Egelantier van zijn vader en moeder overnam, besloot hij klassieke gerechten zoals slakken, steak tartaar en zeetong te serveren. Als knipoog naar toen, prijkt de naam van zijn vader Hero nog op de gevel. De gewaagde keuze heeft geleid tot een vernieuwde eetervaring en een flink aantal nieuwe gasten. De Instagrampagina geeft een goede indruk van de nieuwe koers. Bjorn Stukje: “Na twee jaar Bistro Hero kan ik eindelijk zeggen dat we zijn waar we willen zijn. De keuken is naar een hoger niveau getild, de wijnkaart is op orde en het personeel ambitieus.”

De beste manier om Bistro Hero te proeven is het exclusieve chef’s menu. In drie tot vijf gangen verrast Bjorn gasten met vertrouwde smaken, bijzondere producten en flinke dosis karakter. Om dit te ervaren vraag je bij je bezoek naar het carte blanche menu van de chef of reserveer je van tevoren eenvoudig via de website.

Relevante links
Website Bistro Hero: www.bistrohero.nl
Instagram Bistro Hero: www.instagram.com/herodendolder

Meer verhalen

Pint Maarten

Op vrijdag 11 november vieren wij Pint Maarten, een initiatief van De Horecaburgemeester om het feest (en de optocht) van Sint Maarten op die dag

Utrecht nacht

Daar ben je weer, stad

Daar ben je weer… Terug van weggeweest. Waar was je al die tijd?Onze Domtoren ging al in quarantaine, ingepakt en wel. Dacht je: wat hij

Lieve horeca,

De horeca. Je kunt er eigenlijk nooit écht afscheid van nemen. Noreen Kaland schrijft in haar column over haar liefde voor de horeca.

De Tien Horeca Geboden

Jullie zitten nog geen vijf minuten of je kunt al door de grond zakken van plaatsvervangende schaamte door het gedrag van je tafelgenoot. In deze column van Noreen Kaland tien dingen die je beter niet kunt zeggen of doen in de horeca.