Zeventien jaar geleden werkte hij als chef en hoofd Voedingsdienst van de betere verzorgingstehuizen, maar na een aantal jaar achter de pannen besloot hij om zijn plek op te geven voor een plek in de frontlinie. Iedereen die iets in de Utrechtse horeca doet, kent hem inmiddels als senior accountmanager van groothandel Bidvest DeliXL. We hebben het over Ruud van ‘t Veld.

Tekst: Joris Roovers
Beeld: Ruben May

Als senior accountmanager van de regio Utrecht is Ruud verantwoordelijk voor het contact met klanten, van sport- en bedrijfskantines tot fine dining restaurants en alles wat daar tussen zit. En hoewel Utrecht al jaren zijn vaste stek is, was het een aantal jaar geleden nog helemaal niet zo vanzelfsprekend dat je hem tegenkwam: “Ik reed ooit in de auto mee met een collega uit Den Bosch. Hij liep in Utrecht rond. Ik in Tiel en Gorinchem. Ik vroeg hem toen eerlijk of we niet konden switchen van werkveld? Vanuit Zeist was het makkelijker om Utrecht te doen en voor hem juist de andere kant. Het was binnen vijf minuten besproken en geregeld en sindsdien loop ik in het mooie Utrecht.”

Sindsdien weet iedereen in Utrecht wie Ruud is, en andersom: “Ja, ik hoor inmiddels wel een beetje bij het meubilair. Als je uit Zeist komt praat je toch een beetje plat Utrechts, dus dat matcht met de ondernemers hier. Mijn grote kracht? Veel contact hebben met een klant. Ik zeg altijd: als je klant bij ons wordt, dan krijg je er mij bij haha. Ondernemers kunnen mij te allen tijde bereiken, dat geldt trouwens voor ons hele team, en dat waarderen ze. En ik geloof dat je eerlijk moet zijn, je moet geen spelletjes spelen. Dat heeft een horecaondernemer meteen door. Daarnaast is onze kracht dat we meedenken bij DeliXL. Dat zegt natuurlijk iedereen, maar we zitten echt veel met startende en ontwikkelende horecaondernemers om tafel. We adviseren over het concept, brutowinstbewaking, slim inkopen, gasten verrassen, aankleding je kunt het eigenlijk zo gek niet verzinnen.”

Als we hem vragen of hij nog iets mist in Utrecht hoeft hij niet lang na te denken: “Een grote stadse zaak met allure. Misschien wel een verzameling van concepten onder één dak, in een mooi statig pand zoals de Winkel van Sinkel. Dat zie ik nog wel gebeuren.”

Ruud een keer op bezoek hebben in uw horecazaak? Dat kan, bel hem op: 06-51754229 of kom eens naar Foodyard Nieuwegein, het inspiratiecentrum van Deli XL. De agenda vindt u op www.foodyard.nl.


 Over de fotograaf: Ruben May
Kijk hier voor meer werk van Ruben.