Feestelijke mocktails: gruwelijk lekker en makkelijk te maken

Cocktail

Hoe kom je de feestdagen door zonder katers? Precies: door niet te drinken. En dat is absoluut niet suf, want deze mocktails zijn gruwelijk lekker én makkelijk te maken. Wil je deze dranken toch naar een 18+ niveau tillen? Een scheutje gin of wodka doet wonderen.

Rosemary berry smash

Meng wat limoensap en een klein druppeltje bosvruchtensiroop met bruisend water tot de smaken goed tot verhouding zijn: fris en vooral niet te zoet. Wrijf een takje rozemarijn tussen je vingers, zodat ie wel mooi blijft en de smaken goed vrijkomen. Zet deze rechtop in het glas. Maak af met bosbessen (uit het vriesvak) en serveer in lage (whisky)glazen.

Fris blijven

Vul een karaf met water en doe daar komkommerlinten en stukjes geplette komkommer in, zodat de smaken goed in het water komen. Laat een paar uurtjes staan. Doe in een glas wat witte druivensap (liefst troebel) en vul af met komkommerwater. Lekker met een schijfje citroen erbij.

Asian ice-tea

Hang twee zakjes jasmijnthee in een liter kokend water. Zet apart en laat een hele nacht afkoelen (duurt het langst, maar is het lekkerst). Schenk er de volgende dag naar smaak een beetje vanillesiroop bij. Vul het glas met een stuk citroengras en maak af met een schijfje limoen.

Blueberry Basil Shrub

Shrubs zijn hot! Meng een half glas goede appelciderazijn met evenveel suiker. Mag meer, mag minder, zolang je maar evenveel azijn als suiker hebt. Vul dit aan met blauwe bessen en een handje basilicumblaadjes. Laat een paar nachten in een afsluitbare fles of pot in de koelkast staan. Zeef de stroop en leng aan met bruiswater bij het uitserveren.

Delen

Meer verhalen

Pint Maarten

Op vrijdag 11 november vieren wij Pint Maarten, een initiatief van De Horecaburgemeester om het feest (en de optocht) van Sint Maarten op die dag

Utrecht nacht

Daar ben je weer, stad

Daar ben je weer… Terug van weggeweest. Waar was je al die tijd?Onze Domtoren ging al in quarantaine, ingepakt en wel. Dacht je: wat hij

Lieve horeca,

De horeca. Je kunt er eigenlijk nooit écht afscheid van nemen. Noreen Kaland schrijft in haar column over haar liefde voor de horeca.

De Tien Horeca Geboden

Jullie zitten nog geen vijf minuten of je kunt al door de grond zakken van plaatsvervangende schaamte door het gedrag van je tafelgenoot. In deze column van Noreen Kaland tien dingen die je beter niet kunt zeggen of doen in de horeca.