Kerstcocktails voor thuis of achter de bar

De dagen worden donker en buiten is het koud. Onze ogen beginnen te glinsteren, want de feestdagen staan weer voor de deur! Inspiratie nodig voor thuis of achter de bar? Dit zijn de lekkerste kerstcocktails waarvoor je geen getrainde mixologist hoeft te zijn.

Beeld: Joep de Wildt

MaS kerst-aperitief

Ik heb jaren bij MaS Restaurant gewerkt (nu Héron) en met een scheutje weemoed, deel ik ons befaamde kerstaperitief: bodempje Liquor 43, een scheut cranberrysap afgetopt met cava. Zo simpel als het klinkt, zo veelzijdig zijn de smaken van dit feestelijke aperitief. Dit hartverwarmende drankje helpt iedereen de koude dagen door!

Bitterzoete kerst

De chique negroni is geen allemansvriend, maar liefhebbers weten ‘m zeker te waarderen. Het recept? Doe gelijke delen (30 milliliter) Campari, Gin en rode, zoete Vermouth in een glas gevuld met ijsklontjes en maak het af met een sinaasappelschilletje.

Moscow Mule

Supertrendy in 2014, maar met recht een blijvertje! Neem een whiskeyglas (of beter nog: een koperen mule mok) en vul deze met ijs. Voeg een shot wodka toe, vul de rest van het glas met gingerbeer, meng er een paar druppels angostura bitters door en top
af met een limoentje. Cheers!

Wij hebben er gin in

Geef je avond een dosis chique met deze gin cocktail. Doe één deel (30ml) gin met twee delen pruimenjam (of een andere jam naar keuze) in de blender tot het een egale massa is. Doe dit in een gin tonic glas en vul af met ijs. Schenk hier vervolgens Spa rood over. Maak de cocktail af met een takje salie of rozemarijn.

Goede start

Je kunt niet vroeg genoeg met bubbels beginnen (kerstontbijt!). En daarom is er de mimosa: driekwart glas jus d’orange met een flinke scheut mousserende wijn. Voor de vorm is het dan wel zo leuk om ‘m in een champagneflûte te serveren, eventueel met een sinaasappelschijfje op de rand.

Delen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer verhalen

Dateleed

De wandel dates van tegenwoordig geven ons heimwee aan de tijd dat de horeca nog open was. Daten in de horeca. Iets waar we uren over kunnen praten, Noreen schrijft erover.