Bandoeng ’22: Hollandse likeur met Aziatische twist

Bandoeng 22 founders

Fajar Ramadhany, Mariska van Beek en Marc Pieplenbosch zijn de eigenaren van Bandoeng’22. Het is hun missie om de verrassende smaken van de Aziatische keuken te combineren met een premium drink. Met hun roots in Azië en jarenlange ervaring in de drankenmarkt kregen ze al snel het idee voor een premium pandanlikeur. Na een ontwikkelperiode van anderhalf jaar en een razendsnelle crowdfunding van drie weken kon de productie beginnen.

Beeld: Crave Collective

Kruidig als vanille, romig als kokos

Pandan is een lang smal blad van de schroefpalm, een plant die in Indonesië en Maleisië groeit. Het is kruidig als vanille, romig als kokos en licht notig. Pandan is vooral bekend van de felgroene kleur die je terugziet in bijvoorbeeld spekkoek, sponscake en cendol. Kortom: een Aziatische beleving én smaak. En laat dit nou een enorme trend zijn in de horeca, zowel op het gebied van food als cocktails.

Marc Pieplenbosch: ”We verwachten met Bandoeng’22 bartenders en chef- koks te kunnen inspireren tot het maken van verrassende creaties die bijzonder goed zijn te combineren met culinaire maaltijden.”

Van Ron Gastrobar Indonesia in Amsterdam tot De Huismeester in Rotterdam. Bandoeng ‘22 is op steeds meer plekken door heel het land te vinden. De likeur leent zich uitstekend voor cocktails; een fijne manier om de Aziatische keuken te pairen met drank. In de betere cocktailbars serveren ze inspirerende cocktails met de pandanlikeur, zoals de Indo Mule, de Pandan Cake Sour en de perfect serve Paris from Java, In restaurants voegen chefs Bandoeng ’22 aan desserts toe voor een extra dimensie, denk bijvoorbeeld aan pandan crème brûlée, milkshake for grown-ups of chocolade truffels.

Gouden elegantie

Begin 1900 was de Indonesische stad Bandung een elegante, levendige plek vol met art-deco, jazz en cocktails. Die elegantie proef je in de likeur en zie je terug op het etiket van de fles. Klassieke art-deco-elementen in het goud afgewisseld met de moderne felgroene kleur. Het Hollandse zit ‘m in het productieproces. De ingrediënten komen uit Azië, maar de drank wordt gemaakt in de koperen ketels te Schiedam: wij zijn immers de beste in het maken van likeuren.

Wil je ook kennismaken met deze bijzondere drank? Neem dan even contact op met Bandoeng ’22. Marc komt graag langs om wat te laten proeven. Alvast zelf aan de slag? Wij mogen het recept van de Pandan Pornstar Martini delen!

Pandan Pornstar Martini

Tropisch, zijdezacht en sexy… een bekende cocktail met een Aziatisch tintje!

Benodigdheden
– Wodka 20 ml
– Bandoeng’22 Pandan Liqueur 20 ml
– Passievruchtsap 40 ml
– Limoensap 5 ml
– Eiwit van een half ei
– champagne/prosecco/cava

Vul een shaker met ijs. Voeg eiwit, wodka, Bandoeng ‘22, passievruchtensap en limoensap toe. Goed shaken tot de buitenkant van de shaker vol met condens staat het en eiwit is gestold tot romig foam. Uitschenken zonder ijs in een gekoeld martiniglas. Snijd een passievrucht doormidden en leg de halve vrucht in het martiniglas. Opdienen met klein glaasje bubbels. Laat de gast beginnen met de passievrucht. Daarna de bubbels. Nu zijn de smaakpapillen klaar voor de cocktail!

Bandoeng '22 Pandan Pornstar Martini

Delen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer verhalen

Dateleed

De wandel dates van tegenwoordig geven ons heimwee aan de tijd dat de horeca nog open was. Daten in de horeca. Iets waar we uren over kunnen praten, Noreen schrijft erover.