Pint Maarten

Pint Maarten etiket

Op vrijdag 11 november vieren wij Pint Maarten, een initiatief van De Horecaburgemeester om het feest (en de optocht) van Sint Maarten op die dag naar de Utrechtse binnenstad te brengen. Dat doen we met een exclusief stadsbier gebrouwen door de grootste brouwers van Utrecht. Bestel het bier en steun de Utrechtse horeca, proost op 900 jaar Utrecht, neem een slok en proef Utrechts trots!

Het hele jaar door worden er al activiteiten georganiseerd rondom de viering van de stadsrechten van ons stadsie. Op de laatste dag van alle Utrecht900-vieringen, sluiten wij aan met Pint Maarten.

Het bier

Voor het brouwen van Pint Maarten sloegen Brouwerij Oproer, Brouwerij Eleven, Vandestreek, De Kromme Haring en De Leckere de handen ineen. Deze brouwerijen vormen samen het collectief Nu Utrechts Bier. Pint Maarten is een gehopt blond bier met Zappa, Citra en Cascade hops van ongeveer 5,5%. Niet te bitter, maar juist doordrinkbaar met mooie bloemige, fruitige en kruidige smaken.

Deelnemende horeca

Wij zijn supertrots dat Pint Maarten straks bij meer dan 35 horecazaken door de tapleidingen stroomt en verkrijgbaar is bij verschillende bierwinkels in de stad. Weten waar je met het bier kunt proosten op 11 november? Ga naar www.pintmaarten.nl voor meer informatie of volg Pint Maarten op social media.

Delen

Meer verhalen

Pint Maarten

Op vrijdag 11 november vieren wij Pint Maarten, een initiatief van De Horecaburgemeester om het feest (en de optocht) van Sint Maarten op die dag

Utrecht nacht

Daar ben je weer, stad

Daar ben je weer… Terug van weggeweest. Waar was je al die tijd?Onze Domtoren ging al in quarantaine, ingepakt en wel. Dacht je: wat hij

Lieve horeca,

De horeca. Je kunt er eigenlijk nooit écht afscheid van nemen. Noreen Kaland schrijft in haar column over haar liefde voor de horeca.

De Tien Horeca Geboden

Jullie zitten nog geen vijf minuten of je kunt al door de grond zakken van plaatsvervangende schaamte door het gedrag van je tafelgenoot. In deze column van Noreen Kaland tien dingen die je beter niet kunt zeggen of doen in de horeca.