[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_empty_space height=”25px”][vc_column_text]Niet alleen vandaag, maar ook in het verleden speelde horeca een grote rol in het dagelijks leven. In de rubriek Café Nostalgia blikken we terug op Utrechtse zaken die al decennialang in ons stadsie zitten. Met dit keer: Café Domkop, lange tijd bekend als Café de Maartenshof in de Loeff Berchmakerstraat.

Tekst: Sara Melkert
Beeld: Utrechts Archief

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column width=”2/3″][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]De Maartenshof was een echte Utrechtse voetbalkroeg. Trots op het stadsie, dat was de Maartenshof. Van het stadswapen tot ijzeren helmen als verwijzing naar de strijd voor de stad. Later ging het café zich meer op studenten richten. Met als koosnaam ‘Club M’ werd er heel wat weggepilst. In 2017 trok de huidige eigenaar van café Domkop de stoute schoenen aan en verruilde het kantoorleven voor zijn droom: een eigen kroeg.

Mijn favoriete kroeg

De Domkop staat vol met de hobby’s van eigenaar Wiljan (beter bekend als Willie): Whiskey, sport, mixjes en spelletjes. Willie: “Het café moet vooral een plek zijn waar ik zelf graag naartoe zou gaan. Ook organiseren we vaak leuke avonden. Via Facebook kun je een eigen evenement indienen en als er meer dan 50 mensen op ‘aanwezig’ staan, gaat het evenement door.”

Bij de Domkop geen hipstergedoe of geforceerd conceptdenken. Geen gelul, gewoon een fijne avond. Het café is in een fris, nieuw jasje gestoken. Net wat moderner, maar met minstens evenveel sfeer als de Maartenshof.
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_empty_space height=”50px”][vc_single_image image=”5249″ img_size=”large” qode_css_animation=””][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_separator type=”normal”][vc_column_text]Café Domkop
Loeff Berchmakerstraat 34
www.cafedomkop.nl
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]