[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_empty_space height=”25px”][vc_gallery interval=”3″ images=”4700,4701,4702″ img_size=”800×400″][vc_column_text]Allesbehalve een ‘gewoon’ cateringbedrijf. Het eten dat uit de keuken van Rijna Kookt komt, tovert direct een glimlach op je gezicht. Waarom? Het is lekker, gezond en ziet er fenomenaal uit. Een schot in de roos doet Rijna helemaal met Verse Ouders; de bezorgservice met smakelijke maaltijden voor piepjonge ouders.

Tekst: Charlie van Dijk
Beeld: Fleur Bours
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]In haar keuken in Lunetten tilt Rijna het deksel van een grote pan. “Soep van tomaat en geroosterde paprika”, zegt ze terwijl ze het vuur lager zet. De zoet-kruidige geur en de bijna fluorescerende kleur rood trekken de volle aandacht. Maar niet voor lang. De deksel gaat weer op de pan, en de soep blijft op de achtergrond zachtjes pruttelen.

Ogen eten eerst

“Ik heb voor interieurarchitect gestudeerd, maar toen ik afstudeerde was het crisis. De bouwsector lag volledig op z’n gat, dus was ik als interieurarchitect ook niet echt nodig. Ik ging als serveerster in de catering werken. Toen dat contract afliep, wilde ik het gewoon proberen: een eigen cateringbedrijf starten. Dat was vijf jaar geleden. Mijn creatieve achtergrond werkt in mijn voordeel. Tijdens mijn studie kreeg ik veel les over lijnen, vormen en kleuren. Mega abstract, maar ik heb het leren begrijpen. Die kennis en ervaring gebruik ik ook om net even anders naar eten te kijken. Wanneer ik gerechten serveer denk ik na over hoe (in welke vorm, op een bord, in een glas etc.) en gebruik ik verschillende ingrediënten met een divers kleurenpalet. Je ‘eet’ als eerst met je ogen, dus wat je ziet moet direct zorgen dat je trek krijgt.”[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”4703″ img_size=”400×600″ alignment=”center” qode_css_animation=””][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][vc_column_text]

Geen huzaren, wel aubergine

“Een van mijn favoriete gerechten is salade van geroosterde aubergines. Ik leg ze mooi op een schaal en daarop doe ik saffraanyoghurt, granaatappelpitjes en allerlei groene kruiden. Ik hou van de combinatie van het zachte van de aubergine, het frisse van de yoghurt en de crunch van de granaatappelpitten. Ik kook op maat, maar altijd dat wat ik zelf ook lekker vind en waar ik me goed bij voel. Bij mij krijg je geen opgemaakte huzarensalades. Ik wil mensen laten zien dat catering anders kan en probeer ze daar ook een beetje in op te voeden. Hoe ik dat doe? Ik haal mijn inspiratie voor gerechten uit andere keukens, zoals de Mediterraanse, Midden-Oosterse, Indiase of Indische keuken. Daarnaast gebruik ik heel veel groenten. Groenten zijn voor mij net zo goed een hoofdgerecht, terwijl je vaak ziet dat ze als bijgerecht worden geserveerd. Mijn buffetten zijn eigenlijk altijd al voor driekwart vegetarisch, hoewel ik me niet specifiek op vegetariërs richt. Mensen hebben vaak helemaal niet door dat er weinig vlees in zit. Op die manier laat ik zien dat je heel lekker kunt eten zonder dat er vier verschillende soorten vlees op het buffet liggen.”
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column width=”1/2″][vc_empty_space height=”50px”][vc_single_image image=”4714″ img_size=”400×300″ alignment=”center” qode_css_animation=””][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_empty_space height=”20px”][vc_column_text]

Beste kraamcadeau ooit

“Met catering ben ik eigenlijk aan het ‘ontzorgen’. Zo doe ik dat ook met het bezorgen van het Verse Ouders-maaltijdpakket. In de periode na de bevalling is het begrijpelijk dat je even geen zin hebt om ook nog boodschappen te doen en te koken. Als de kraamhulp weg is en de vader weer aan het werk gaat, merk je als ouders dat het allemaal best veel kan zijn. Voor kersverse ouders heb ik een pakket voor drie dagen, waar dan altijd drie verschillende, zelfgemaakte maaltijden in zitten. Ik gebruik veel groenten, zodat de vrouw genoeg ijzer en vitaminen (voor het herstel en borstvoeding) binnenkrijgt, maar het is echt comfort food. Naast het zorgen voor je pasgeboren baby moet je ook goed voor jezelf zorgen. Des te belangrijker en fijner om al een gezonde en voedzame maaltijd in huis te hebben. Dat is voor jonge ouders echt een cadeau.”
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][vc_separator type=”normal”][vc_column_text]Rijna Kookt
www.rijnakookt.com
Facebook
Instagram
[/vc_column_text][vc_empty_space height=”10px”][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_column_text]

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Rijna Kookt.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]