Columns

Youtrecht
Toeristen… onze huis poëet Jelle herkent bijna elke nationaliteit. En dan de uitspraak: Utrecht wordt Youtrecht. Daar zit eigenlijk wel wat in!

Wat doe je er nog naast?
Als je de wereld van ‘de horeca’ verlaat, volstaat het hebben van één werkplek. Maar werk je alleen in de horeca, dan hoor je daar iets naast te doen, toch?

De Kerstgedachte
Noreen werkte deze Kerst. Jammer, maar geen ramp want gasten zijn blij en de sfeer is feestelijk. Aan het einde van de avond…kreeg ze een mooi compliment

Andermans portemonnee
Ze kwamen met één doel: een fijn avondje uit, maar wel met de nodige aanpassingen en vragenvuren. Bij het afrekenen begreep ik het pas.

Beter vrolijk dan perfect
Chagrijnig zijn in de horeca levert zelden iets op. Mette Dijkstra schrijft in haar column dat lachend personeel het leukst is om naar te kijken.

Diagnose Starstruck
Beroemdheden in de horeca. Hoe ga je ermee om? Noreen Kaland krijgt er stress van en beschrijft haar ervaringen met een leadzanger en beroemde chef-kok in haar column.

De gast heerst
Het fenomeen asociale gast is al iets van langere tijd. En ondertussen moet het horecapersoneel maar vriendelijk blijven doen. Of niet?

Kinderen in een restaurant zonder treinbanenkleed
Een écht restaurant. Geen kindermenu of kleurplaten. Veel eten is soms zelfs voor volwassenen ‘spannend’. Wat als ze hun kinderen meenemen?

Het spetterde zonder regen
Hij was dronken en hij doolde. Het was tijd om naar huis te gaan, maar daar dacht hij anders over. Zij zei wat hij allang wist, maar niet wilde horen.

De liefde gaat door de maag
Met de fles en twee glazen bewoog ik me terug naar de tafel, terwijl de twee tortelduifjes elkaar innig omhelzden. Liefde in de horeca kan soms gênant zijn.