Columns
De gast heerst
Het fenomeen asociale gast is al iets van langere tijd. En ondertussen moet het horecapersoneel maar vriendelijk blijven doen. Of niet?
Kinderen in een restaurant zonder treinbanenkleed
Een écht restaurant. Geen kindermenu of kleurplaten. Veel eten is soms zelfs voor volwassenen ‘spannend’. Wat als ze hun kinderen meenemen?
Het spetterde zonder regen
Hij was dronken en hij doolde. Het was tijd om naar huis te gaan, maar daar dacht hij anders over. Zij zei wat hij allang wist, maar niet wilde horen.
De liefde gaat door de maag
Met de fles en twee glazen bewoog ik me terug naar de tafel, terwijl de twee tortelduifjes elkaar innig omhelzden. Liefde in de horeca kan soms gênant zijn.
Eens zien of Hiske gelijk heeft
Een goeie recensie van Hiske Versprillen, met als gevolg: iedere dag een vol restaurant. Madeleine in Utrecht zag en overwon, zo schrijft Mette Dijkstra.
Dovemansoren
Redacteur Noreen ziet iemand naar dat ene gemene afstapje lopen. “Meneer, kijk uit voor de afstap” roept ze nog. Maar dat bleek tegen dovemansoren.
Toilet Tivoli
Huispoëet Jelle Winkels schrijft over vroeger. Niet dat alles toen beter was, maar wel anders. Behalve een avond Pop-o-matic in Tivoli. En het toilet…
Toetje met tranen
Rode roos, champagne, wijnglazen vol en een 8-gangendiner. Alles voor een romantische avond met je lief. Tot het dessert…
De horeca zit vol met ergernissen
Dubbele espresso decafé. Snap jij ‘m? Horeca is fantastisch en ingewikkeld, voor gast én personeel. Een greep anekdotes door Mette Dijkstra.
Wat de boer niet kent moet-ie eens proberen
Soms zie je de angst bij sommige gasten, vooral in het geval van ‘wat de boer niet kent…’ Taak van de bediening: geruststellen.