Columns

Ook zíj zijn Utrecht

We zien ze vaak, maar weten zo weinig van ze. Toch zijn ze bekenden van ons. Want ook zij zijn Utrecht. En zonder Utrecht niets, en wij niets zonder hun.

Mette Dijkstra Horecaburgemeester

Een feestelijke blunder

Iedereen die in de horeca werkt of heeft gewerkt kent de vuurwerkfontein voor bij het dessert. Eenmaal aangestoken, is het feest begonnen.

Bakkie troost

De deur gaat open en een wat oudere meneer komt binnen, samen met zijn hondje. Noreen Kaland schrijft over het serveren van een bakkie troost.

Daan Smeltzer columnist Horecaburgemeester

Ik open een horecazaak!

Binnenkort opent FIG Food & Gym Bar op de Kaatstraat haar deuren. Anderhalf jaar heeft het geduurd. Wat komt er kijken bij het openen van een horecazaak?

Mooi Utrecht

De hele stad voor mezelf… geen mens. Café zonder stromend bier en restaurant zonder couvert. Mijn stad is aangeslagen en de stille tocht is begonnen.

Mette Dijkstra Horecaburgemeester

De barbarrière

Achter de bar hoort niemand in de zaak wat je zegt. Althans, dat denk je. De barbarrière is er gevoelsmatig wel, maar houdt niet alles tegen.

Gemaakt in Utrecht – Tradities

Het is het tijdperk van de start-ups, maar aan familie ambacht is geen gebrek in de regio. Utrecht Made is een platform voor lokale makers en hun producten.

Ode aan de terrine

Zoet of hartig. Met vlees, groenten of fruit. De oudewerwetse terrine is terug van weggeweest. Emma Metz brengt een ode aan de terrine in beeld en tekst.

Geen feest op de pleinen

Je moet het meegemaakt hebben. Een oranje stad en overal feestende mensen op de pleinen. Dit jaar komen de gemeente en horeca er niet uit met Koningsdag.

Volg ons op social!

Meer weten over de Horecaburgemeester?