Columns
Ook zíj zijn Utrecht
We zien ze vaak, maar weten zo weinig van ze. Toch zijn ze bekenden van ons. Want ook zij zijn Utrecht. En zonder Utrecht niets, en wij niets zonder hun.
Een feestelijke blunder
Iedereen die in de horeca werkt of heeft gewerkt kent de vuurwerkfontein voor bij het dessert. Eenmaal aangestoken, is het feest begonnen.
Bakkie troost
De deur gaat open en een wat oudere meneer komt binnen, samen met zijn hondje. Noreen Kaland schrijft over het serveren van een bakkie troost.
2005: het jaar dat ik verliefd werd
Iedere lente begint met de voorjaarsschoonmaak. Wat je vaak tegenkomt zijn herinneringen. Voor Kylie Fletcher is dat een notitieboekje uit 2005.
Ik open een horecazaak!
Binnenkort opent FIG Food & Gym Bar op de Kaatstraat haar deuren. Anderhalf jaar heeft het geduurd. Wat komt er kijken bij het openen van een horecazaak?
Mooi Utrecht
De hele stad voor mezelf… geen mens. Café zonder stromend bier en restaurant zonder couvert. Mijn stad is aangeslagen en de stille tocht is begonnen.
De barbarrière
Achter de bar hoort niemand in de zaak wat je zegt. Althans, dat denk je. De barbarrière is er gevoelsmatig wel, maar houdt niet alles tegen.
Gemaakt in Utrecht – Tradities
Het is het tijdperk van de start-ups, maar aan familie ambacht is geen gebrek in de regio. Utrecht Made is een platform voor lokale makers en hun producten.
Ode aan de terrine
Zoet of hartig. Met vlees, groenten of fruit. De oudewerwetse terrine is terug van weggeweest. Emma Metz brengt een ode aan de terrine in beeld en tekst.
Geen feest op de pleinen
Je moet het meegemaakt hebben. Een oranje stad en overal feestende mensen op de pleinen. Dit jaar komen de gemeente en horeca er niet uit met Koningsdag.