Dark kitchen: de toekomst voor bezorgrestaurants?

cooking

Overal verschijnen virtuele keukens, oftewel dark kitchens. Dit zijn keukens waar alleen voor delivery wordt gekookt. Er zit dus geen fysiek restaurant bij. Het personeel bestaat alleen uit koks en eventueel bezorgers. Zijn dark kitchens een Corona-hype of is dit een blijvend fenomeen? En wat kan een dark kitchen voor jou betekenen? Je leest het in deze blog. 

Voordelen van een dark kitchen

Tijdens de lockdown hebben veel ondernemers toch nog wat omzet gedraaid uit take-away/delivery. Als de horeca straks opengaat, is het zonde om afscheid te nemen van deze bijverdiensten. Toch kan het zijn dat er geen ruimte in je restaurantkeuken is voor fulltime delivery. Met een dark kitchen kun je op een externe plek fulltime bezig zijn met delivery activiteiten. Heb je (nog) geen horecazaak? Een dark kitchen is altijd te openen!

In tegenstelling tot een regulier restaurant heeft een dark kitchen geen stijlvol ingericht pand in een juiste buurt nodig om succesvol te zijn. Daarom kunnen eigenaren op zoek naar goedkope panden op minder prominente locaties. 

Daarnaast is het mogelijk om meerdere concepten vanuit één keuken te runnen. In één dark kitchen kan zich tegelijkertijd een pasta restaurant, een pizzeria, een sushi-keuken en een vegan snackbar bevinden. Bovendien biedt de online focus van dark kitchens de mogelijkheid een menukaart en businessstrategie doorlopend aan te passen op basis van online recensies. 

Loopt één van de restaurants niet goed? Dan je het concept gewoon door een nieuw idee. Bevalt een gerecht niet goed? Dan haal je ‘m gewoon van de kaart of pas je het aan. Hierdoor kunnen dark kitchens altijd inspelen op de actuele behoeften binnen het bezorggebied.  

Share that kitchen

Ben jij opzoek naar een professionele keuken? Of heb jij zelf een keuken die leeg staat? ShareThatKitchen brengt vraag en aanbod van professionele keukens samen. Via hun platform kun je dus gemakkelijk een keuken huren of verhuren, waar én wanneer je maar wilt. Ideaal als je eens wilt proberen of een dark kitchen iets voor jou is. Of heb je een professionele keuken die op bepaalde dagen leeg staat? Dan kun je ‘m verhuren! Zo haal je maximale omzet uit je keuken. 

Benieuwd hoe je jouw dark kitchen succesvol maakt? Je leest het hier!  

Kan jij nog hulp gebruiken bij het jouw afhaal/bezorging? Stuur ons een berichtje, dan drinken we snel een kop koffie! 

Delen

Meer verhalen

Pint Maarten

Op vrijdag 11 november vieren wij Pint Maarten, een initiatief van De Horecaburgemeester om het feest (en de optocht) van Sint Maarten op die dag

Utrecht nacht

Daar ben je weer, stad

Daar ben je weer… Terug van weggeweest. Waar was je al die tijd?Onze Domtoren ging al in quarantaine, ingepakt en wel. Dacht je: wat hij

Lieve horeca,

De horeca. Je kunt er eigenlijk nooit écht afscheid van nemen. Noreen Kaland schrijft in haar column over haar liefde voor de horeca.

De Tien Horeca Geboden

Jullie zitten nog geen vijf minuten of je kunt al door de grond zakken van plaatsvervangende schaamte door het gedrag van je tafelgenoot. In deze column van Noreen Kaland tien dingen die je beter niet kunt zeggen of doen in de horeca.