Je gaat uit eten in een restaurant en bestelt eendenborst, zeebaars of het “kippetje van de grill”. Maar waar komen die producten eigenlijk vandaan? Zit er een bijzonder verhaal achter? We gaan langs in Bunnik bij versleverancier Driessen Food en praten met directeur Christiaan Driessen over de geschiedenis, ondernemen en vanzelfsprekend over vis, vlees, groenten en zuivelproducten. Ook krijgen we tijdens de rondleiding door het vleesverwerkingsbedrijf het echte neusje van de zalm (uh, rund) te zien.

tekst: Kiki Mossink | fotografie: Driessen Food

‘Mijn broer Ronald en ik zijn inmiddels de vierde generatie van de familie Driessen en hebben samen in 1992 het bedrijf overgenomen van onze ouders. Vroeger (al in 1899) ging onze overgrootvader op zijn bakfiets langs hotels om ambachtelijke producten te leveren. Zo had onze vader later een zaak in Zeist voor wild en gevogelte. Wij woonden boven de zaak en hebben daardoor menig transportwagen en mooie vleesproducten voorbij zien komen, we namen het stokje dan ook graag over. Driessen Food levert nu aan restaurants, hotels, cruiseschepen en we beleveren de markt van partycatering en maaltijdboxen.’

Persoonlijk en met een eigen verhaal

‘De identiteit van het familiebedrijf is altijd hetzelfde gebleven, voornamelijk het persoonlijk contact vinden we heel belangrijk. Iedere klant heeft zijn eigen contactpersoon die het bedrijf goed kent. We drinken graag een kop koffie met onze klanten of gaan er een hapje eten, dat zorgt voor een goede onderlinge band met de ondernemers.’

‘Nog belangrijker is natuurlijk de kwaliteit van de producten die we leveren. Vers staat daarbij uiteraard centraal. We krijgen bijvoorbeeld iedere dag verse melk van zuivelbedrijf den Eelder uit Well en onze vis komt direct van de visafslag. Deze producten hebben allemaal hun eigen verhaal en dat is voor ons belangrijk, maar ook voor de gast. Zo heb je altijd iets bijzonders te vertellen aan tafel.’

Toekomst

‘Soms denk ik dat ik liever iets in de sport had willen doen, maar gelukkig kan ik dat gemakkelijk combineren en zorgt sport ook voor ontlading. ’s Ochtends vroeg loop ik weleens hard naar de zaak, drink een kop koffie en loop dan weer terug. Ook hebben we met het bedrijf een eigen skybox bij FC Utrecht, zo blijf ik toch betrokken met sport. Of mijn kinderen of de kinderen van mijn broer het bedrijf gaan overnemen, weten we nog niet. We stomen het bedrijf klaar voor de volgende generatie, maar zij mogen uiteraard zelf beslissen wat ze gaan doen. Wat ik ze in ieder geval wil meegeven is dat ondernemen een ontzettend mooi vak is, zeker in deze dynamische branche en met voldoende vrijheid voor je eigen ontwikkeling en carrière.’


Driessen Food
Rumpsterweg 17, Utrecht
www.driessenfood.nl