Jeffrey de Vries: over rondjes fietsen, teamspirit en chef Mike Rowave

chef mike

Corona times are hard, maar toch weten we er allemaal wat van te maken. Wij vroegen ondernemers of ze het nog een beetje zien zitten en hoe ze deze periode door komen. Vandaag belden we met Jeffrey de Vries. Eigenaar van Kantien, Loaded, Whakamarie en Kaffeetaria in Utrecht.

Even terug naar zondag 15 maart. Hoe zat jij erbij?

“Die zondag was ik bij Loaded. Zodra ik het hoorde, heb ik gasten verzocht te vertrekken. En dan ineens is je hele zaak leeg en moet je sluiten. Ik ben maar wat gaan schoonmaken. Heen en weer banjeren en telefoontjes plegen. Ik had wel het vermoeden dat er maatregelen zouden komen, maar toen ik hoorde dat ik die avond nog moest sluiten, schrok ik wel even.”

En hoe gaat het nu?

“Ik probeer positief te blijven, maar vooral de onzekerheid is moeilijk. Ik heb vier zaken en die zijn nu voor onbepaalde tijd gesloten. Tja, dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Maar met balen lossen we niks op. Ik kan er maar beter wat van maken. We hebben al snel besloten dat we met Kantien en Whakamarie gaan bezorgen. Zo houden we de energie erin.”

“Daarbij kan ik mijn team nog enigszins aan het werk houden, al zijn het fracties van de normale uren die ze maken. Iedereen is ontzettend betrokken en ze willen graag helpen. We zetten allemaal onze schouders eronder in deze rare tijden, dat verbindt enorm.”

Eten naar huizen brengen is toch wel iets anders dan eten naar tafels brengen. Hoe bevalt het tot nu toe?

“Dat hele bezorgen moest ik in het begin wel even onder de knie krijgen. Voor mijn eerste bestelling sprong ik meteen op de fiets. Van Whakamarie (Oorsprongpark) naar het puntje van Zuilen. Ik ben dik een half uur bezig geweest. Nu verzamel ik aanvragen en stippel ik een rondje uit. We bezorgen in principe in de omliggende wijken, maar als mensen daarbuiten heel graag eten van ons willen, kan dat ook. En zo vul ik mijn dagen haha. Van hot naar her fietsen. Maar goed, het is gezond en het is lekker weer buiten.”

Hoe zijn de reacties tot nu toe?

“Bijna iedereen bestelt om ons te steunen, echt hartverwarmend om dat te merken. Veel bestellingen gaan via social media en WhatsApp. Dan sta je direct in contact en dat is heel leuk. Mensen laten bijvoorbeeld weten dat het voorgerecht lekker was en dat ze straks aan het hoofdgerecht beginnen. Een beetje zoals in het restaurant.”

Al die blije mensen, lukt het nog wel of afstand te houden?

“Absoluut. Ik zet de bakfiets voor de deur en doe zelf een paar stappen naar achteren. Dan kunnen mensen zelf hun eten pakken. Als de fiets niet past, laat ik de maaltijd voor de deur achter. Laatst heb ik zelfs wat bakjes in een lift gezet.”

Bezorgen jullie de hele kaart?

“Nee, we letten er wel op dat gerechten hun kwaliteit behouden als het thuis wordt opgewarmd. We hebben ook een hele leuke nieuwe chef bij Kantien. Hij heet Mike Rowave. Iedere zaterdag kun je chef Mike voor €50 voor je laten koken. Je krijgt 5-gangen met bijpassende wijnen. De gerechten verwarm je thuis in de magnetron (of oven). Mede-eigenaar Day maakt filmpjes met uitleg over het eten en wijnen. Door dit soort toffe ideeën houden we er plezier in.”

Hoe zie jij de nabije toekomst tegemoet?

“Op dit moment geeft dit ons veel voldoening. We maken natuurlijk wel gewoon kosten en er zitten wat haken en ogen aan, maar het personeel blijft bezig en we kunnen onze creativiteit kwijt. Ik denk dat de sluitingsperiode nog wel even duurt. Op 6 april zullen heus niet alle restaurants ineens open mogen. Wat er nu gebeurt werkt tot zeker eind dit jaar door. Ik weet oprecht niet hoe we er dan bij zitten.”

Jeffrey de Vries
Een bekende binnen de Utrechtse horeca. Hij is eigenaar van Kantien en Loaded, en opende afgelopen jaar kort na elkaar twee nieuwe zaken: Whakamarie en Kaffeetaria.

Wil jij de horeca ook steunen? Bij Kantien kun je terecht voor groentegerechten vol van Hollands trots en bij Whakamarie proef je de Japanse en Zuid-Amerikaanse keuken.

Kantien
Ravellaan 96, Utrecht
www.welkominkantien.nl

Whakamarie
F.C. Dondersstraat 2, Utrecht
www.whakamarie.nl

Delen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer verhalen

Pint Maarten

Op vrijdag 11 november vieren wij Pint Maarten, een initiatief van De Horecaburgemeester om het feest (en de optocht) van Sint Maarten op die dag

Utrecht nacht

Daar ben je weer, stad

Daar ben je weer… Terug van weggeweest. Waar was je al die tijd?Onze Domtoren ging al in quarantaine, ingepakt en wel. Dacht je: wat hij

Lieve horeca,

De horeca. Je kunt er eigenlijk nooit écht afscheid van nemen. Noreen Kaland schrijft in haar column over haar liefde voor de horeca.

De Tien Horeca Geboden

Jullie zitten nog geen vijf minuten of je kunt al door de grond zakken van plaatsvervangende schaamte door het gedrag van je tafelgenoot. In deze column van Noreen Kaland tien dingen die je beter niet kunt zeggen of doen in de horeca.