Keuken
Rabarber-rabarber-rabarber
Vroeger diende rabarber als medicijn, nu verwerken we het in zoete gerechten. Maar rabarber staat ook voor een gemoedelijke sfeer in een petit café.
Ode aan het witte goud
Het seizoen is begonnen. Eet ze traditioneel, maak er soep van of ga voor paarse asperges rauw door de salade. Emma Metz schrijft haar ode aan asperges.
Smulders Kookt: lekker en gezond soulfood aan huis
Maaltijden van Smulders Kookt zijn smaakvol, en gebalanceerd. Iedere dag versgemaakt met lokale producten. Bestellen kan via haar nieuwe webshop!
Schelpdierenseizoen bij Sea Salt Saloon
Een goed alternatief op vissen in de kuitperiode: kokkels en scheermessen. Chef-kok Dieter Evers geeft tips over het bereiden van de Hollandse schelpdieren.
Ode aan de terrine
Zoet of hartig. Met vlees, groenten of fruit. De oudewerwetse terrine is terug van weggeweest. Emma Metz brengt een ode aan de terrine in beeld en tekst.
Cateraar Rijna Kookt: een cadeau op tafel
Van bedrijven tot kersverse ouders. Rijna Kookt verzorgt smaakvolle en gezonde catering, die een glimlach op je gezicht tovert.
Stamppot met status aan boord
Met stamppot kun je eindeloos variëren. In de winter kun je aan boord van het Statenjacht Utrecht genieten van een wisselend menu in het stamppotparadijs.
What the V?! – BROEI
Broei is een vegetarisch restaurant. Wij spraken eigenaar Danny Simon over de keuzes op de menukaart. “Sommige gerechten hebben ei of een lik boter nodig.”
Kipconnaisseur meets Kippig
Kipconnaisseur Franny bezoekt Kippig, de zaak waar Utrechters hun kippetjes afhalen of laten bezorgen. En goed nieuws: vanaf 2019 bezorgen ze ook lunch.
What the V?! – The Vegan Gorilla
Redacteur Emma duikt in de wereld van de vegan-hype. Wat drijft ondernemers om over te stappen op vegan en hoe reageren gasten? Dit keer: The Vegan Gorilla.