Keuken

Rabarber-rabarber-rabarber

Vroeger diende rabarber als medicijn, nu verwerken we het in zoete gerechten. Maar rabarber staat ook voor een gemoedelijke sfeer in een petit café.

Ode aan het witte goud

Het seizoen is begonnen. Eet ze traditioneel, maak er soep van of ga voor paarse asperges rauw door de salade. Emma Metz schrijft haar ode aan asperges.

Ode aan de terrine

Zoet of hartig. Met vlees, groenten of fruit. De oudewerwetse terrine is terug van weggeweest. Emma Metz brengt een ode aan de terrine in beeld en tekst.

Stamppot met status aan boord

Met stamppot kun je eindeloos variëren. In de winter kun je aan boord van het Statenjacht Utrecht genieten van een wisselend menu in het stamppotparadijs.

What the V?! – BROEI

Broei is een vegetarisch restaurant. Wij spraken eigenaar Danny Simon over de keuzes op de menukaart. “Sommige gerechten hebben ei of een lik boter nodig.”

Kipconnaisseur meets Kippig

Kipconnaisseur Franny bezoekt Kippig, de zaak waar Utrechters hun kippetjes afhalen of laten bezorgen. En goed nieuws: vanaf 2019 bezorgen ze ook lunch.

What the V?! – The Vegan Gorilla

Redacteur Emma duikt in de wereld van de vegan-hype. Wat drijft ondernemers om over te stappen op vegan en hoe reageren gasten? Dit keer: The Vegan Gorilla.

Volg ons op social!

Meer weten over de Horecaburgemeester?