Keuken
Uit het keukenkastje van… Bas van Badhu
Redacteur Franny kijkt in het keukenkastje van chef-kok van Badhu. Naast kookgek, is Bas een echte rocker. Maar, hoe rock ’n roll is hij in de keuken?
Vishandel Volendam: ‘Heerlijke vis zonder poespas.’
Misschien wel de bekenste visboer van Utrecht: Vishandel Volendam. Na 38 vertrokken zij uit Hoog Catharijne en verhuisden naar Leische Rijn.
In een jaar leren koken als een pro
Het lesjaar begint weer. Wij lichten de koksopleiding uit. Deze is niet alleen voor horeca, maar ook voor ambitieuze hobbykoks.
Proeven bij… Kasteel Kerckebosch in Zeist
In de regio van Utrecht vind je de mooiste horeca-pareltjes. We gingen naar Zeist voor een bijzondere lunch in het schitterende Kasteel Kerckebosch.
Chef’s special: Frans van Wieren
Beroemd bij de doorgewinterde Utrechter, maar vaak onbekend bij jongeren. Restaurant Chez Jacqueline was meer dan 40 jaar een begrip in Utrecht.
Uit het keukenkastje van… Victor van ElVi
Chef-kok en mede-eigenaar van restaurant ElVi Victor Fielmich moest eraan geloven. Wij mochten een kijkje nemen in zijn keukenkast. Zal hij thuis ook de chef-kok uithangen of wordt er toch vaak afgehaald?
Aziatisch eten in Utrecht
Aziatisch eten is (letterlijk en figuurlijk) hot! De stad vult zich met nieuwe zaken, maar welke zijn nou echt de moeite waard? Deze vijf zaken tippen wij.
Ode aan Indiaas eten
Alles over Indiaas eten. Chef-kok Ajay en bedrijfsleidster Leila van restaurant Surya aan het Janskerkhof vertellen over deze ‘keuken van duizend kruiden’.
In gesprek met… Masterchef-kandidaten Robert en Olivier
Wij interviewden Masterchef kandidaten Robert en Olivier in Restaurant Noir. Het werd een avond vol goede gesprekken en veel speciaalbier.
Van vertaler naar kaasboer: op bezoek bij Morty’s
Morteza was vertaler in Iran en vluchtte in 1999 naar Nederland. In zijn zaak Morty’s delicatessen verkoopt hij als enige in Utrecht Old Lombokkaas.