Keuken
Ode aan: de Aardpeer
De aardpeer ook wel Topinamboer, Knolzonnebloem of Jeruzalem-artisjok genoemd. Sinds de Tweede Wereldoorlog is deze knol in Nederland aardig ingeburgerd.
Chef’s special: Pieter Jobse
Wij spraken Pieter Jobse van het succesvolle restaurant in het mooie Wilhelminapark over traditionele technieken, Veluwse eenden en kneiterhard werken.
Poussin – Uit de keuken van Zocher
Poussin (mooi kippetje) gevuld met een farce van chorizo…klinkt even lekker als het smaakt. Wij hebben het originele recept van restaurant Zocher voor je.
Restaurant Zocher: klassiek Franse keuken
Bij Zocher kom je voor traditionele gerechten zoals poussin, kikkerbilletjes en slakken. Maak je avond uit compleet met een goed glas wijn erbij.
ATL Seafood: ‘Specialist in het leveren van de beste vis.’
ATL Seafood uit Ijmuiden is een van de leveranciers, die ervoor zorgt dat er kraakvers seafood in de Utrechtse horeca ligt. Wij spraken eigenaar Duncan.
Lisa van De Koekfabriek: ‘Bakken is echt mijn passie.’
Wij spreken kanjers die je niet in de zaak ziet, maar ó zo belangrijk zijn. Dit keer: koekenbakkster Lisa, die de lekkerste koekjes bakt voor De Koekfabriek

Chef’s special: Erik van den Eijnde
Chefkok Erik van den Eijnde groeide op in een schildersbedrijf. Inmiddels is hij samen met zijn zus eigenaar van De Keuken van Gastmaal en Gastmaal Café.

Ceviche van forel – Uit de keuken van STAN&CO
Ceviche is een Peruviaans recept waarbij de zuren uit azijn en limoen worden gebruikt om vis te garen. Een fris en makkelijk gerecht bomvol smaak. Enjoy!

Visgilde Lijffijt & De Jong: allereerste biologische viszaak van Nederland
Een viswinkel runnen is een vak. Wij spreken ondernemer Jelle de Jong. Samen met zijn partner opende hij de deuren van bio viswinkel Lijffijt & De Jong

Afwassen is als vrouwenvoetbal: een onderschoven kindje
Het gezicht achter de schone vaat. Dit keer: Utrechter Rob Kooy. Naast het beheren van vrouwenvoetbalnieuws.nl wast hij al ruim 20 jaar met veel plezier af.