Biologische Slagerij Gerrit Takke

Vleesch

De Biologische Slagerij Gerrit Takke in Utrecht is een begrip. Eerlijke producten, ambachtelijk bereid en vooral erg lekker. Op de Biltstraat zorgt Gerrit Takke voor de mooiste stukken vlees en een rijk aanbod aan biologische producten.

Tekst Joris Roovers

We zien het overal. Biologisch is hip. Het eten van biologisch vlees is de laatste jaren steeds populairder geworden. Het aanbod is groter, steeds meer mensen durven er om te vragen en ze vinden het ook helemaal niet erg om er iets meer voor te betalen. Dat kunnen we natuurlijk alleen maar toejuichen, maar is biologisch dan zo nieuw? Nee, dat bewijst Gerrit Takke die zich al jaren bezig houdt met biologisch vlees, ambachtelijk gedraaide worsten en eigengemaakte vleeswaren. Al sinds 1981.

“Alles wat wij doen is biologisch, vanaf het land tot aan de verpakking.”

Biologisch?

Leuk dat biologische vlees. Maar wat houdt dat nou eigenlijk in? Biologische dieren hebben meer ruimte, ze mogen in alle rust opgroeien en krijgen de kans om hun natuurlijke gedrag te vertonen. Zo wil een drachtige zeug in de zomer graag wroeten in de modder, is een koe liever buiten en behouden kippen graag hun snavel. Biologische boeren maken zelfs nagenoeg geen gebruik van chemische of synthetische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Daardoor is het een duurzame manier van biologische landbouw en minder belastend voor het milieu.
En dat proef je op je bord.

MRIJ Rund

Je ziet het steeds vaker op de kaart staan: MRIJ rund, maar waar staat het voor? MRIJ staat voor Maas Rijn IJssel, het gebied waar dit rundveeras is ontwikkeld. Deze roodbonte koeien met hun mooie glanzende huid lopen lekker vrij rond in de wei en eten zoveel als ze willen. Dus of het nu een hamburger is of een mooi stuk biefstuk van de grill, MRIJ rund staat garant voor een lekker stuk sappig vlees.

Biologische Slagerij Gerrit Takke
Biltstraat 66, Utrecht
www.biologischeslagerijgerrittakke.nl

Delen

Meer verhalen

Pint Maarten

Op vrijdag 11 november vieren wij Pint Maarten, een initiatief van De Horecaburgemeester om het feest (en de optocht) van Sint Maarten op die dag

Utrecht nacht

Daar ben je weer, stad

Daar ben je weer… Terug van weggeweest. Waar was je al die tijd?Onze Domtoren ging al in quarantaine, ingepakt en wel. Dacht je: wat hij

Lieve horeca,

De horeca. Je kunt er eigenlijk nooit écht afscheid van nemen. Noreen Kaland schrijft in haar column over haar liefde voor de horeca.

De Tien Horeca Geboden

Jullie zitten nog geen vijf minuten of je kunt al door de grond zakken van plaatsvervangende schaamte door het gedrag van je tafelgenoot. In deze column van Noreen Kaland tien dingen die je beter niet kunt zeggen of doen in de horeca.

creative content & Social media

STAGIAIR GEZOCHT

4 dagen per week (startdatum in overleg)