Recept | Txaka: ansjovis, mango & mousse van surimi

txaka

Pincho betekent letterlijk ‘prikker’. Kleine gerechtjes worden op een stokje geregen en aan de pinchobar kies je zelf je gerechtjes uit. Vervolgens worden ze voor je op een bordje gelegd en neem je ze mee aan tafel. Wij delen een gerecht van de Utrechtse pinchobar De Zwarte Vosch.

Iedere pincho heeft een gekleurde prikker die je in een glazen potje verzameld. Elke kleur staat voor een vast bedrag en aan het eind van de avond worden de prikkers bij elkaar opgeteld, en reken je dat vervolgens samen met de drankjes af. Je kunt het dus zo gek maken als je zelf wilt. Gedurende de avond komen er bovendien schalen langs met warme pincho’s die je zo er af kunt pakken. Zelf een keer een pincho maken? Bekijk dan het recept hieronder uit de keuken van De Zwarte Vosch.

Txaka | Witte anjovis, mango & mousse van surimi

Ingrediënten:
Surimi
Mayonaise (huisgemaakt of anders uit een potje)
Mango
Boqueron
zwarte ‘kaviaar’
brood

Bereidingswijze

Meng een gelijke hoeveelheid van surimi en huisgemaakte mayonaise in een blender door elkaar.Garneer de mousse met Boqueron (witte ansjovis), mango en zwarte ‘kaviaar’. Steek er een prikker in en klaar is je pincho. Leg meerdere Txaka’s op een grote schaal naast elkaar en je hebt een heerlijk gerechtje op tafel. Drink daarbij een koud Spaans biertje of een mooi glas wijn en je pincho’s avontuur kan niet meer stuk.

Buen provecho!

De Zwarte Vosch
Oudegracht 48, Utrecht
www.dezwartevosch.nl

Delen

Meer verhalen

Pint Maarten

Op vrijdag 11 november vieren wij Pint Maarten, een initiatief van De Horecaburgemeester om het feest (en de optocht) van Sint Maarten op die dag

Utrecht nacht

Daar ben je weer, stad

Daar ben je weer… Terug van weggeweest. Waar was je al die tijd?Onze Domtoren ging al in quarantaine, ingepakt en wel. Dacht je: wat hij

Lieve horeca,

De horeca. Je kunt er eigenlijk nooit écht afscheid van nemen. Noreen Kaland schrijft in haar column over haar liefde voor de horeca.

De Tien Horeca Geboden

Jullie zitten nog geen vijf minuten of je kunt al door de grond zakken van plaatsvervangende schaamte door het gedrag van je tafelgenoot. In deze column van Noreen Kaland tien dingen die je beter niet kunt zeggen of doen in de horeca.

creative content & Social media

STAGIAIR GEZOCHT

4 dagen per week (startdatum in overleg)