Start het nieuwe jaar met een opleiding tot aankomend kok

ROC Midden Nederland - koksopleiding

Gezocht: kok en/of bediening. Tal van briefjes hangen voor de ramen en online struikel je over de vacatures. Tot 2025 zijn er, volgens de Koninklijke Horeca Nederland, 16.000 tot 17.800 koks nodig. Dat is een flink uitdaging, want het is ontzettend moeilijk om aan voldoende goede mensen te komen. ROC Midden Nederland werkt mee om dit bekende horeca-dilemma op te lossen.

Beeld: ROC Nederland

Horeca is hot. Bij consumenten dan. Het gaat goed met de economie en mensen gaan steeds vaker uit eten. Achter de schermen loopt het allemaal wat minder vlot: het personeelstekort is historisch groot. Terwijl de schoolbanken vol aanstormend talent zitten, zijn restauranthouders wanhopig op zoek. De oplossing? Een versnelde opleiding tot aankomend kok!

Désirée werkt al jaren bij Bedrijfsopleidingen van ROC Midden Nederland en is helemaal op de hoogte van de problematiek. Desiree: “Het structurele personeelstekort moet op korte termijn worden aangepakt en wij als opleider spelen hier een belangrijke rol in.” Voor alle leidinggevenden die met hun handen in het haar zitten heeft Désirée goed nieuws: “Het is niet altijd nodig om nieuw en gediplomeerd personeel aan te trekken. Het uitbreiden van de skills van je bestaande team kan al een heleboel zorgen wegnemen. Daarom biedt ROC een stoomopleiding aan waarbij keukenmedewerkers in ongeveer tien bijeenkomsten een erkend mbo-certificaat kunnen halen. Daarna zijn ze direct inzetbaar in een nieuwe functie. Maar ook voor instromers zonder diploma is dit een ideale oplossing. Zij hoeven geen jarenlange opleiding te volgen en kunnen toch als volwaardige kracht in de keuken aan de slag.”

Koken in de horeca

“In de opleiding leer je alle essentiële basisvaardigheden om aan de slag te kunnen in de keuken. Groot voordeel: alle bijkomende vakken als rekenen, loopbaan en taal hoef je niet te volgen! De opleiding wordt afgesloten met een proeve van bekwaamheid. Ervaring is niet verplicht, een (stage)baan in de keuken wel.”

“Desiree heeft er vertrouwen in: het is een écht leuke en laagdrempelige opleiding waarbij je snel en praktijkgericht stappen maakt. En niet onbelangrijk: je krijgt een volwaardige mbo-certificaat mee. Wij van het ROC geloven er in dat dit een deel van het probleem aanpakt. Binnen no-time kun je aan de slag!”

Meer weten? De opleiding start in februari. Wil je voordat je je gaat aanmelden eerst nog meer weten? Neem gerust contact op met Désirée Verhagen van Bedrijfsopleidingen ROC Midden Nederland via d.verhagen@rocmn.nl , bel naar 06 – 30481748 of kijk op de website.

Dit artikel is mede-mogelijk gemaakt door Bedrijfsopleidingen ROC Midden Nederland

Delen

Meer verhalen

Pint Maarten

Op vrijdag 11 november vieren wij Pint Maarten, een initiatief van De Horecaburgemeester om het feest (en de optocht) van Sint Maarten op die dag

Utrecht nacht

Daar ben je weer, stad

Daar ben je weer… Terug van weggeweest. Waar was je al die tijd?Onze Domtoren ging al in quarantaine, ingepakt en wel. Dacht je: wat hij

Lieve horeca,

De horeca. Je kunt er eigenlijk nooit écht afscheid van nemen. Noreen Kaland schrijft in haar column over haar liefde voor de horeca.

De Tien Horeca Geboden

Jullie zitten nog geen vijf minuten of je kunt al door de grond zakken van plaatsvervangende schaamte door het gedrag van je tafelgenoot. In deze column van Noreen Kaland tien dingen die je beter niet kunt zeggen of doen in de horeca.