Ondernemen
Sterrenwaardig streetfood bij De Burgemeester
Sander Spruijt, chefkok van De Burgemeester in Linschoten, vindt dat sterreneten geen stijve of dure aangelegenheid hoeft te zijn. En daarom organiseert het restaurant op 30 juni een streetfood bbq.
Ondernemen vanuit het hart
Monique en Frank zijn eigenaren van Guusjes en Op Zuid. Ze hebben een echt horecahart. We spraken ze over gastvrijheid en binding met het personeel.
De Maaltuin: eten in de Utrechtse Botanische tuinen
Lokaal eten dat mensen met elkaar en met hun omgeving verbindt. Dat is De Maaltuin. Wij spraken oprichters Robbert en Lubbert.
Broodje Martin: Aardbeien & ananas op een broodje gezond
Bij Broodje van Martin op de Willemstraat smeren ze al zeventien jaar meer dan vijftig soorten broodjes. Eenvoudig en rijkelijk belegd. Wij spraken Martin.
Darah: Een Afghaans sprookje aan de Oudegracht
Om te genieten van buitenlandse gerechten hoef je geen stap buiten de stad te zetten. We gaan op bezoek bij Afghaans restaurant Darah aan de Oudegracht.
Vreemde eend Hagenouw Eten & Drinken
In een hoek van Hoog Catharijne zit Hagenouw Eten & Drinken (met terras). Velen lopen er voorbij, maar wij stapte binnen voor een gesprek met eigenaar Jan.
Holland Casino: “Het restaurant is een essentieel onderdeel van het casino geworden.”
Een complete avond uit inclusief lekker eten en drinken, voordat je alles op zwart of rood zet? Jackpot! Wij spraken Holland Casino over hun restaurant.
Ditmar Zuiderhoek over Simple en Het Ketelhuis
Ditmar Zuiderhoek kan je kennen van Restaurant Simple en Het Ketelhuis. Hij is een doorgewinterde horecaman die het vak in de praktijk heeft geleerd.
Babs van Geel van Stichting (eet) Met je Hart
Babs staat niet achter de bar of in de keuken. Wel zie je haar regelmatig in de Utrechtse horeca. Ze is initiatiefneemster van stichting (eet) met je Hart.
Arif Alkan van Cafetaria ten Beste
Arif Alkan is al zo’n 18 jaar de eigenaar van Cafetaria Ten Beste. Een plek waar velen na een avondje uitgaan eten. We spreken hem over snackend Utrecht.