Afhalen & bezorgen tijdens corona in Utrecht

De Horecaburgemeester tipt gul! Nu de horeca haar deuren weer heeft gesloten, zetten ondernemers weer vol in op bezorg en afhalen. Hieronder vind je een compleet overzicht van alle horeca-acties in de stad Utrecht.

Restaurant Wilhelminapark

Even niet in het mooiste park van Utrecht, maar wel gewoon thuis! Bij Restaurant Wilhelminapark kun je nu de mooiste klassiekers bestellen. De maaltijden zijn online te bestellen en staan in een handomdraai op tafel. De gerechten zijn namelijk zo goed als klaar om te serveren.

Wat?
Een complete en gevarieerde box voor € 29,50 pp
Waar?
Wilhelminapark 65, Utrecht
Bestellen?
Vrijdag, zaterdag en zondag: https://www.wilhelminapark.nl/bestellen/

Werkspoorcafé De Leckere

Ook op het werkspoor werkt men door. In het café staat de Leckere de komende tijd voor je klaar met een Drive-Thru! Perfect in je voorbereiding op die zoom-vrijmibo, dat 1,5 meter diner of gewoon als je zin hebt om het op het zuipen te zetten. Kom langs met een petfles en maak die tank leeg! Speciaal bier duur? Nee hoor! Je bepaalt gewoon zelf de prijs!

Wat?
(Vegan) Sate €12 pp, diverse bier vanaf €1,75
Waar?
Tractieweg 43, Utrecht
Bestellen?
www.werkspoorcafe.nl/bestellen (beschikbaar van woensdag t/m zondag, tussen 16.00 en 19.30 uur)

Orloff 

Een van onze favoriete borrelplekken op het Wed blijft ook tijdens lockdown #2 niet geheel gesloten! Van ‘s ochtends vroeg tot na lunchtijd kun je terecht voor koffie, thee, huisgemaakt gebak of een ouderwetse Orloff tosti.

Wat?
To go – koffie, thee, gebak, tosti’s donderdag t/m zondag overdag, vanaf €2,50
Waar?
Donkere Gaard 6 – 8, Utrecht
Bestellen?
Alleen to go en ter plekke te bestellen

Orloff aan de Kade

Grote broer van de zaak op het Wed, Orloff aan de Kade blijft wel dagelijks open voor een uitgebreid take away menu met Kade klassiekers en pizza. Bestel maar, bestel maar, bestel maar!

Wat?
Dagelijks klassieke gerechten en pizza’s vanaf €10, wijn per fles vanaf €10
Waar?
Oosterkade 18, Utrecht
Bestellen?
Dagelijks van 16.30 tot 20.00 uur: www.orloff.nl

Beeld: Stan&CO.

Stan&CO.

Ook Stan zit niet bij de pakken neer! Bij deze bekende hotspot in hartje Utrecht staat The Good Life centraal. En dat brengen ze naar je woonkamer met een wineflight, high-tea, cocktails en grilled goodness van de Josper. Ook leuk: Stan heeft een Spotify profiel met playlists voor verschillende momenten (morning, deep, diner, etc.) zodat je thuis dezelfde sfeer kunt creëren als in de zaak. 

Wat? 
Cocktails, Barbites, Wineflight & meer!
Waar?
Ganzenmarkt 16A, Utrecht
Bestellen?
Afhalen en bezorgen: www.stan-co.nl/utrecht

Cafe De Vingerhoed

Het van oudsher ‘journalistencafé’ met altijd vrolijke barman Stef gaat ook door deze winter! Vingerhoed gaat ook ‘to-go’ met koffie, soep of een broodje kroket.

Wat?
To go – koffie, thee, soep, broodje kroket, dagelijks, prijzen vanaf €2,50
Waar?
Donkere Gaard 11, Utrecht
Bestellen?
Dagelijks tot 15.00 uur: www.eetcafedevingerhoed.nl

Anne & Max Domkwartier

De goedlachse eigenaren van Anne&Max, Sander & Paul, hebben het er maar druk mee: ook deze zaak is open voor bezorging en afhaal: Anne&Max voor thuis. Van ontbijt, lunch, high tea, borrel, vegan en feestdagen en verjaardagen, voor alle gelegenheden hebben ze een box voor thuis. En daarnaast kun je ook losse broodjes, koffie en sap bestellen. 

Wat?
Verschillende boxen vanaf €20
Waar?
Donkere Gaard 4, Utrecht
Bestellen?
bestellen.annemax.nl

Koffie & Ik

Koffietent & favoriete werkplek-buiten-de-deur Koffie & Ik in Lombok is weer open voor afhaal. Koffie, lunch, zoetigheden en koffiebonen zijn to go verkrijgbaar in de zaak aan de Vleutenseweg. Extra leuk, woon je in het postcodegebied van Lombok en Nieuw Engeland , dan kun je op zondagen ook kiezen voor de ontbijtservice: een luxe ontbijt voor €15,90.

Wat?
To go: koffie, sapjes, lunch, zoetigheden en koffiebonen ma-woe & za-zo 8.00 -17.00, do-vr 8.00 -20.00 uur vanaf €2,50
Waar?
Vleutenseweg 169, Utrecht
Bestellen?
Afhalen kan dagelijks, en het ontbijt is te bestellen via https://koffieenik.nl/index.php/ontbijt/

Beeld: Spekuk Utrecht

Spekuk

Averechts Indonesisch uit het hart van Utrecht. Pure smaken, geuren van ver… bij Spekuk kun je al jaren terecht voor comfortfood. En nu ook thuisbezorgd! Saté en Bintang bier erbij, en jouw avond is compleet.

Wat? 
Indonesisch om bij weg te dromen. Een bomvolle rames (vanaf €17,50), soto (€12,50) en meer.
Waar?
Drieharingstraat 10 – 12, Utrecht
Bestellen?
Donderdag t/m zondag van 16.00 tot 20.30 uur, via de site: www.spekuk.nl

Waku Waku

Plant Based cuisine van Waku Waku bij je thuis? Het kan! Experience the WAKU vibes at home! Je kunt kiezen tussen 3-gangen menu’s, maar ook ready-to-go WAKU-gerechten!

Wat?
3 gangenmenu voor €29,50, losse gerechten vanaf €7,95.
Waar?
Vredenburg 28, Utrecht
Bestellen?
Ma & di vanaf 17.00 uur, woe – zon vanaf 12.00 uur: www.wakuwaku.nl (enkel afhalen op locatie)

Héron Petit Restaurant

De deuren van Héron zijn weer gesloten. Maar niet getreurd… ze maken weer BYOT (Bring Your Own Tupperware) afhaalmenu’s. Elke vrijdag, zaterdag en zondag af te halen op de Schalkwijkstraat. Ook met deze menu’s gaan we uit van wat van Nederlandse bodem en uit Nederlandse wateren verkrijgbaar en in het seizoen is.

Wat?
Afhalen, BYOT (Bring Your Own Tupperware),  3-gangen menu voor €26,50
Waar?
Schalkwijkstraat 26 – 28, Utrecht
Bestellen?
Stuur een appje naar 06 – 450 499 21 (elke vrijdag, zaterdag en zondag afhalen)

Beeld: Blauw Grond

Blauw Grond 

Volg je neus naar de Voorstraat en stap bij Blauw Grond binnen. In deze surinaamse Warung proef je de keuken van Javanen in Suriname. 

Wat?
Een uitgebreide kaart bomvol tropisch comfortfood. Ga voor een saoto, telo of nasi (€10 tot €13). Deze gezellige zaak staat vooral bekend om de huisgegrilde sate met geweldige sauzen. Verkrijgbaar in vega (€5), rund (€8.50), garnalen (€8,25) of kip (€6,50).
Waar?
Voorstraat 94, Utrecht
Bestellen?
Bestellen kan telefonisch via 030 – 6336158. Woensdag t/m zondag diner afhalen. Bekijk hier het menu: desurinaamsewarung.nl/afhalen

Florent

Het Frans geïnspireerde restaurant Florent presenteert elke 3 weken een nieuw afhaalmenu! Barstensvol culinaire lekkernijen geïnspireerd op de Franse bistrokeuken. Met instructies van onze chef Mcadoo, 7 dagen per week, afhalen en betalen via iDEAL. Super eenvoudig, je hoeft alleen zelf even de finishing touch te verzorgen (opwarmen of een dressing eroverheen).

Wat? 
Florent à la Maison (3-gangen) €32,50, wijnbox voor €27,50, kaas en borrelplanken ook mogelijk
Waar?
Visschersplein 75, Utrecht
Bestellen?
Maandag t/m zondag, via de site: https://restaurant-florent.nl/takeaway/

Lucy Lou

Zin in taco’s  en nog veel meer lekkers uit de Latijns Amerikaanse keuken? Lucy Lou gaat ook to go. Een menu voor 2 personen heb je al vanaf 20,50 euro. 

Wat?
Mexicaans streetfood, verschillende menu’s vanaf €20,50 voor 2 personen.
Waar?
Vredenburg 30, Utrecht
Bestellen?
Donderdag t/m zondag van 17.00 tot 21.00 uur, via de website: www.lucylou.nl

Wijncafe Lefebvre & Liquor Bar

Je favoriete biertje, cocktail en/of wijntje van de zaken aan de Neude missen? Nee hoor. Lefebvre en broertje Liquor Bar bieden een oplossing! Een wisselend aanbod, in 3 categorieën, goed – €7,50, beter €10,00 en best voor €12,50. Ook beschikbaar: kelderschatten, de verschillende bekende bieren en een aantal speciale lockdown cocktails. Daarnaast kun je ook wijn – en borrel boxen bestellen.

Wat? 
Bier, wijn & cocktails to go en wijn- en borrelboxen (van 2 – 4 personen voor €45,- per box).
Waar?
Neude 2, Utrecht
Bestellen?
Donderdag t/m zaterdag van 13.00 tot 20.00 uur

FAK

Fak it’s lockdown again!, zoals ze bij French Asian Kitchen zeggen – en het afhaal & bezorg menu heet. Bij de fusion zaak op de Drieharingstraat kun je terecht voor een uitgebreid menu met o.a. sushi, curry en ramen. Daarnaast is er ook het FAK IT- menu voor meerdere personen (met vooral sushi).

Wat? 
Asian-French fusion menu met meerdere gerechtjes, vanaf €19,75 p.p. FAK IT-menu vanaf €39,50,
Waar?
Drieharingstraat 16, Utrecht
Bestellen?
www.fakutrecht.nl

Café Elize

Het kleine café met het heerlijke terras (waarmee je je op een Parijs binnenplaatsje waant) hoef je ook tijdens deze lockdown niet te missen. Elize is open voor take out. Dagelijks ben je er welkom voor koffie, taart, sapjes en broodjes. Daarnaast hebben de dames twee cadeaupakketten samengesteld (‘Essentials’ en ‘Treats’) en een strippenkaart in het leven geroepen. Reden genoeg om even langs te gaan, toch?

Wat?
Take out koffie, taart, sap en broodjes vanaf 2 euro, cadeaupakketten voor €44,95 (Essentials) en €24,95 (Treats) met onder andere met Elize lekkernijen en een Elize plank (houten plank met ingebrand logo)
Waar?
Mariaplaats 44, Utrecht
Bestellen?
Ze zijn dagelijks geopend van 8.00 tot 18.00 uur voor ‘Elize to go’

Tijm 

Net een tweede zaak open op ‘t Wed en dan de deuren sluiten… Gelukkig kunnen we blijven genieten van het lekkers uit de keuken van Tijm. De hele kaart is to go verkrijgbaar, daarnaast kun je maaltijden bestellen die ook bezorgd kunnen worden. Van rendang tot een Poké Bowl en koffie met taart. Dikke aanrader!

Wat? 
Van koffie tot rendang, vanaf €2,50 en diner vanaf €9,80
Waar?
Tijm Centrum: Donkere Gaard 3, Utrecht
Tijm Tuinwijk: Pieter Nieuwlandstraat 5, Utrecht
Bestellen?
Dagelijks afhaal en bezorgen van 8.00 tot 21.00 uur, www.tijmutrecht.nl

Beeld: Wijn- en Eetbar Most

Wijn – en Eetbar Most 

Wijn hoort erbij. Misschien juist meer in een tijd als deze. Bij Most kun je daarom nu niet alleen gerechten afhalen, maar ook deelnemen aan een een online thuisproeverij! Elke zaterdag kunnen wijnliefhebbers hun hart ophalen. Met dit pakket haal je 6 wijntjes (125ml) in huis die je samen ‘blind’ gaat proeven. Bemachtig een plekje in deze proeverij door te mailen naar Most.

Wat? 
Flessen wijn, proeverij-pakketten, diner en borrelplanken, vanaf €25.
Waar?
Brusselplein 191, Utrecht
Bestellen?
www.wijnbarmost.nl (afhalen)

Café DeRat

Deze pijler in de wereld der Utrechtse kroegen gooit de webshop open! Kom er bier afhalen, reserveer een whiskey-thuisproeverij of koop een cider met morbier kaas. De ervaring niet compleet zonder een DeRat-glas? Kan je ook gewoon bestellen! Niet eerder zagen we zo’n bourgondische webwinkel. 

Wat?
O.a. Whisky Proeverij voor 2 personen voor €30.
Waar?
Lange Smeestraat 37, Utrecht
Bestellen?
Via de webhop van Café DeRat. Afhalen wordt gewaardeerd. Bezorgen kan ook: zondag 14.00 tot 22.00 uur

Café West

Bij dit buurtrestaurant kun je normaliter terecht voor de meest uiteenlopende gerechten. Vegan, vlees, borrel, noem het maar op! Ook in ‘lockdown’ gaan ze gewoon door. Bij west kun je terecht voor afhalen of je kunt je eten laten bezorgen. Oost-West, goed, je kent de rest…

Wat?
3 gangen, 12 gerechten €19,75 p.p. Een wisselend menu met 4 halve voorgerechten, 4 halve hoofdgerechten en 4 halve desserts.
Waar?
Vleutenseweg 433, Utrecht
Bestellen?
Via de website: https://www.restaurantwest.nl/afhalen-voor-de-buurt/

Beeld: Op Zuid

Op Zuid

Jaaa, in het zuiden van Utrecht vind je Op Zuid. Een New York Style bar & bistro met een groot terras aan het water. In een prachtig pand van de oude draad- en staalfabriek kun je er terecht voor ovenheerlijke pizza’s en gerechten, een grote keuze uit bieren en mooie wijnen.. Helaas is dit mooie stekje even niet toegankelijk voor lekker nazomeren op het terras, maar het eten, drinken (en de borrelplanken!) hoef je niet te missen!

Wat?
Burgers, pizza’s, borrelplanken en bierproeverijen
Waar?
Neerlandiakade 2b, Utrecht
Bestellen?
Via 030 – 245 11 18 of https://www.opzuidutrecht.nl/menu/take-away

Restaurant Blauw

Authentiek Indonesisch eten zoals bij Blauw, krijg je normaal gesproken niet zo makkelijk thuisbezorgd, maar nu wel, dus! Zin gekregen in de bekende rijsttafel en een ijskoude Bintang? Sla je slag!

Wat?
Bezorging of afhaal. Rijsttafel voor twee personen vanaf €57,50. Zie de mogelijkheden op de website.
Waar?
Springweg 64, Utrecht
Bestellen?
Via: https://restaurantblauw.nl/takeaway-utrecht/
*Met de code “BESTELTHUIS” is de bezorging kosteloos! 

Whakamarie

Een catina en izakaya in één. Dat is Japans en Zuid-Amerikaans eten uit dezelfde keuken. Kan dat goed zijn? Ja, dat kan zeker. Whakamarie is het bewijs! De eigenzinnige gerechten at je eerst aan het Oorsprongpark, maar nu kun je thuis aanschuiven. De karaokeroom moet je thuis nog even aanzwengelen.

Wat?
Op vrijdag & zaterdag een 3-gangenmenu (€22,50), een 5-gangenmenu (€29,50) en een romantisch datediner (€34,50 incl. fles wijn). Op zondag is er een Sunday Surprise menu (€19,50) waarbij je een lekkere tafel voor verrassingen uit Whakamarie’s keuken krijgt. Op zaterdag & zondag kun je thuis genieten van een heerlijke brunch (€15,50)! Op vrijdag, zaterdag & zondag is er ook een snackbox (€9,50) of een sweetbox van het Kleine Bakkertje (€7,50). Bezorgen in de Zeeheldenbuurt, Wittevrouwen, Buiten-Wittevrouwen en Wilhelminapark.
Waar?
F.C. Donderstraat 2, Utrecht
Bestellen?
Dat kan via de website: www.whakamarie.nl. Afhalers zijn altijd welkom!

Café Saar

Ja! Je kunt nu ook bestellen bij Café Saar. Daar waar de verrukkelijkste natuurlijke wijnen je om de oren vliegen en de mooiste gerechten je onder de neus worden geschoven, kun je dat nu ook gewoon vanuit stoel ervaren. Lekker eten, kaas, oesters, wijn. Wij zijn om! Houd de website/socials in de gaten.

Wat?
3-gangen menu vega /vis, vega /vlees of vega  €27.5 pp, incl. dessert  of 3 – kazen i.p.v. dessert + €5.
Waar?
Catharijnesingel 81, Utrecht
Bestellen?
Houd de website en social van Saar in de gaten. Elke maandag wordt het nieuwe menu bekend gemaakt. Bestellen voor diezelfde dag kan tot 15.00 uur.

Café Keet

Bij het ruime café. onderdeel is van Kanaal 30, aan het Merwedekanaal kun je ook bestellen voor afhaal. Van maandag tot en met vrijdag lunch: onder andere diverse luxe belegde boterhammen vanaf €7,50. Donderdag en vrijdag ook ‘diner’, verschillende wisselende daghappen vanaf €12,50.

Wat?
Koffie to go, lunch en daghappen.
Waar?
Kanaalweg 30, Utrecht
Bestellen?
Kijk voor het aanbod en meer informatie op de social en website. Bestellen kan via de telefoon: 06 – 419 106 87.

Café Lombok

Het cafe op de hoek aan de Vleutenseweg met dat super zonnige terras. Dat cafe… is nu ook dicht. Maar gelukkig kun je bijna alle gerechten van de kaart komen afhalen. De keuken? Verwacht, net als de kleurrijke wijk Lombok, een kaart met gerechten van over de hele wereld. Van het Midden-Oosten tot Azië. 

Wat? 
Hoofdgerechten tussen de €15 en €18, huisgebrouwen bier (€4,80) en een fijne borrelbox (€13,50). Binnenkort ook vrijdagmiddagborrel pakketten!
Waar?

Vleutenseweg 228, Utrecht
Bestellen?
Afhalen dinsdag t/m zondag van 16.00 tot 21.30 uur, bekijk de website http://www.cafelombok.nl/

Restaurant De Branding

Branding aan de Croeselaan is al jaren een begrip in Utrecht. Nu de grote zaak met ruime openingstijden gesloten is, kunnen je alsnog terecht voor koffie, taart, lunch en diner.

Wat?
Pasta van de dag (€12,50), club sandwich (€7,50), maar ook een proud to be oud 65+ box (€10), borrelbox (vanaf €27,50) en een gezinsbox (€40) en meer.
Waar?
Croeselaan 303, Utrecht
Bestellen?
Dagelijks van 12.00 tot 20.00 uur. Afhalen only. Loop even binnen of bel/mail je bestelling door naar 030 – 290 0299 of info@restaurantdebranding.nl. Bekijk op de website het menu.

Beeld: Restaurant De Zusters

Restaurant De Zusters

De kookkunstenaars in het oude klooster brengen hun gerechten bij je thuis! Lokaal, bijzonder en verfijnd. Haal een diner op niveau in huis! De bijzondere kloostergangen moet je er zelf bij bedenken. 

Wat?
Dinerbox 3-gangen vegetarisch €25, uitbreiding vlees of vis €6,50 p.p. Borrelbox €12,50 en drankenbox 3-gangen €39,50.
Waar?
Diependaalsedijk 17, Maarssen
Bestellen?
Bestellen kan via: www.dezusters.nl/dinerbox. Donderdag t/m zondag van 17.00 tot 19.30 uur afhalen en tot 21.00 uur bezorgen.

Kantien

De oude gemeentekantine in Welgelegen is nu restaurant Kantien. En ook in deze rare tijden, blijven ze steady lekker koken. Leuk is het Chef Mike menu. Vijf gangen superlekker eten dat je alleen hoeft op te warmen in de magnetron. Je krijgt er bijpassende wijnen bij en een video met uitleg. 

Wat?
3-Gangen chef mike menu €25 (met bijpassende dranken €15), 5-gangen chef Mike €35 (met bijpassende dranken €25).
Waar?
Ravellaan 96, Utrecht
Bestellen?
www.welkominkantien.nl

Venster

In wijkrestaurant Venster van Daniel Lansbergen wordt ook nu gewoon doorgekookt. Comfortfood van over de hele wereld bomvol smaak deze lockdown gewoon bij jou thuis.

Wat?
Een wekelijks wisselend menu bomvol gerechten die je doen watertanden als bloemkool in gorgonzola (€5) en pork steak (€14). Ook leuk: Venster serveert een online aanschuifdiner. Haal je maaltijd op, ga naar de Zoom-room en begin het virtueel tafelen met de buurt. 
Waar?
Berlijnplein 520, Utrecht
Bestellen?
Donderdag t/m zondag, bestellen via info@vensterutrecht.nl. Het wisselende menu kun je bekijken via www.vensterutrecht.nl.

Beeld: TULA

TULA

Normaal gesproken eet je bij het spiksplinternieuw TULA vier tot zes gangen. Nu kiezen ze voor een Mexican Roast. Dat is een tafel vol lekkers om in 3-gangen te eten. Of je zet alles tegelijk op tafel en valt gelijk aan. 

Wat?
Een Mexican roast box voor €49,50, een cocktailkit (€9,50 of €12,50) of ander lekkers.
Waar?
Amsterdamsestraatweg 54, Utrecht
Bestellen?
Via de website bestellen: www.restauranttula.nl. Vrijdag en zaterdag vanaf 16.00 uur halen en bestellen de dag ervoor tot 15.00 uur.

Dinner at Six

Bijzonder eten op niveau in een gemoedelijke sfeer doe je bij Dinner at Six in Houten. En nu kun je deze bijzondere ervaring mee naar huis nemen. Een prima manier om deze lockdown door te komen.

Wat?
Drie-gangen €25,00 (groentemenu €22,50) en borrelhapjes zoals oesters (€2,50 per stuk) of kaas (drie kazen €6,00).
Waar?
Herenweg 6, Houten
Bestellen?
Afhalen dinsdag t/m zaterdag tussen 17.00 uur en 19.00 uur. Bestellen kan via: https://dinneratsix.nl/dinner-at-home/ 

‘t Oude Pothuys

Help de Jazzkelder de lockdown door! In deze muzikale zaak blijft de keuken open en dat is goed nieuws voor heel Utrecht.

Wat?
Van de Cheesy Wonder kaasfondue (€14,50) tot een The Blues Burger (€16,50) en Herman Broodpudding (€7,7). 
Waar?
Oudegracht 279, Utrecht
Bestellen?
Het menu vind je op Thuisbezorgd.nl, daar kun je ook bestellen, maar als je de ondernemer echt wilt steunen bel je naar 030-2318970 en plaats je telefonisch je bestelling zonder Thuisbezorgd-toeslag.  Iedere dag tussen 15.00 en 20.30 uur afhalen of bezorgen.

Beeld: Bar Bolsjewiek

Bar Bolsjewiek

Hier eet je desempizza’s gemaakt van Bouke de Bakker’s deeg belegd met mooie lokale producten. Nu de kantoren leeg blijven en de horeca gesloten is, is het extra stil bij Bar Bolsjewiek in de Stadstuin aan de Europalaan. Des(em) te meer reden dus om eens langs te gaan bij deze sympathieke pizzabakkers.

Wat?
Elke woensdag, donderdag en vrijdag van 12.00 tot 20.00. Overdag een kleine lunchkaart to go met tosti’s voor €5 en soep voor €4,50. Ook kun je hier terecht voor koffiebonen en andere kleine producten. Pizza’s op woensdag t/m vrijdag van 17.00 tot 20.00 uur tussen de €11 en €13,50. 
Waar?
Europalaan 20, Utrecht
Bestellen?
Check het actuele menu op Instagram (instagram.com/barbolsjewiek) en het pizza-menu op de website www.barbolsjewiek.nl Loop binnen voor een bestelling of bel even naar 06 51470073.

MR Finch

Cocktail delivery… need we say more? Oh ja, je kunt ook cocktails komen ophalen, dus als je toch in de binnenstad bent, loop dan vooral even door de Drieharingstraat.

Wat?
Cocktails! Van de Pornstart Martini tot een negroni flight en verschillende signature cocktails. Prijzen van €7, 95 voor een losse cocktail tot €20,00 voor een flight.
Waar?
Drieharingstraat 5, Utrecht
Bestellen?
Via de website: www.mrfinch.nl/delivery

De Keuken van Gastmaal

De filosofie van De Keuken van Gastmaal is eenvoudig: mooie gerechten van pure producten met bijzondere smaken. Het resultaat is een keuken op niveau in een ongedwongen sfeer. En tijdens deze lockdown haal je het lekkers van Gastmaal naar je eigen keukentafel. 

Wat?
Op woensdag t/m zaterdag van 17.00 tot 19.00 uur kun je een bijzonder 3-gangen afhaalmenu bestellen voor €24,50 p.p. Van aardpeer met Vacherin Mont Dór tot Pure chocolade taart en een kardemom stoofpeertje. Een wisselende menu met lokaal lekkers.
Waar?
Biltstraat 5, Utrecht
Bestellen?
Via de website: www.keukenvangastmaal.nl/afhalen

The Green House

Het mooie, circulaire restaurant aan de Utrechtse Zuidas (lees: Croeselaan) blijft gelukkig ook doorkoken. Van lunch- en dinerboxen tot zoete lekkernijen en verse sappen.

Wat?
Dinerbox met een uitgebreid 3-gangen diner. Acht vegetarische gerechten om samen te delen. Te bestellen vanaf 2 personen voor €19,50 p.p. Bij de box krijg je een link naar een instructievideo, zodat je zelf de laatste bereiding kunt treffen. Lunchbox met een (vegetarische) sandwich, kleine salade, zoete lekkernij, handfruit & sapje voor €12,50 p.p.
Waar?
Croeselaan 16, Utrecht
Bestellen?
De dinerbox is te bestellen van donderdag t/m zaterdag. Eén dag van tevoren bestellen, ophalen mogelijk de volgende dag tussen 16.00 en 18.00 uur. De lunchbox is te bestellen van dinsdag t/m vrijdag. Voor 11.00 bestellen, ophalen mogelijk op dezelfde dag tussen 12.00 – 13.00. Geef jouw bestelling door via: www.thegreenhouserestaurant.nl/to-go

Champagneria Los Amigos

Helaas moeten we de gezellige Champagneria voorlopig missen. Maar niet getreurd: je kunt de fameuze bubbels en borrelhappen gewoon laten bezorgen!

Wat?
Een borrelbox met burrata met vijgencutney, ceviche van zeebaars salade met pulpo en saffraan aioli, Ibérico wang met groene kruiden crumble, pastel de nata en meer lekkers voor €39 (ook vega) en natuurlijk een fles bubbels voor €14,50 of sangria voor €17,50.
Waar?
Voorstraat 56, Utrecht
Bestellen?
Je kunt bestellen via de website van onze Spaanse vrienden: www.losamigosutrecht.nl

De Pomp

Dokter Drive Through is terug! Woensdag t/m zondag voor lunch en diner rijd je door de leukste servicestraat van Nederland. Want de brandstof van deze pomp bestaat uit… eten!

Wat?
Voor lunch broodjes of de famous croque (rond de €8), voor diner o.a. een burger, rendang of stampot.
Waar?
Croeselaan 122, Utrecht
Bestellen?
Elke week van woensdag tot en met zondag lunch van 11.00 tot 15.00 uur of diner van 17.00 tot 20.00 uur. Bestel jouw favoriete brandstof via de website: www.depomputrecht.nl/Corona

Hagenouw

Die goeie ouwe Hagenouw in Hoog Catharijne. Een van die zeldzame horecavedettes die nog steeds in het uithoekje van het winkelcentrum weet te overleven. Een zaak als deze willen we niet zien sluiten. En daarom kun je ze een steuntje in de rug geven door hier je maaltijd te bestellen.

Wat? 
Schitzels (€14,50), spareribs (vanaf €13,50), stamppotten (€10,00), een Hazelino (€3,00) en meer. Kortom: good old comfortfood!
Waar?
Godebaldkwartier 25, Utrecht
Bestellen?
Afhalen maandag t/m zaterdag van 12:00 tot 21:30, op zondag van 16:00 tot 20:00. Bezorgen maandag t/m zaterdag van 12:30 tot 21:30, op zondag van 16:30 tot 20:00. Bestellingen gaan via: www.hagenouw.net

Beeld: Restaurant Goesting

Restaurant Goesting

De ambachtelijke Frans-Belgische keuken met producten van dichtbij. Goesting is al ruim 15 jaar een topper in de Utrechtse horeca. En deze lockdown komen ze bij je thuis.

Wat? 
Goesting specials a la carte (o.a. wildpate voor €7,50, Bouillabaisse met rouille & Gruyère €22,50) een 3-gangen menu voor €28,50 en flessen wijn en bier. Check het menu op www.restaurantgoesting.nl/specials 
Waar?
Veeartsenijpad 150, Utrecht
Bestellen?
Dagelijks voor 16.00 uur bestellen, tussen 17.00 en 19.00 uur afhalen. Bestellen kan via thuis@restaurantgoesting.nl of 030-2733346.

Restaurant Concours

Het culinair spectaculaire Concours kan gasten niet meer in de watten leggen. Gelukkig kookt chef Alex Zeelenberg nog steeds voor je. 

Wat?
Een fantastisch mooi 3-gangen menu voor €30, 4-gangen voor €40 en 5-gangen €50. Kindermenu €20. Bereidingsinstructies krijg je meegeleverd.
Waar?
Biltstraat 20, Utrecht
Bestellen?
Bestellen kan voor woensdag t/m zondag via www.restaurantconcours.nl. Bestellingen voor 15 uur kunnen dezelfde dag nog worden bezorgd.

Noir

Chique ordinair genieten. Noir je huis!

Wat? 
Woensdag t/m zaterdag, 3 gangen €27,50 – 4 gangen €32,50. Check het actuele menu via www.noirutrecht.nl/#thuisbezorgd 
Waar?
Lange Nieuwstraat 88, Utrecht
Bestellen?
Even Whatsappen met Arnaud via 0624234100! Je kunt tot 11.00 uur bestellen voor de dag zelf, zolang de voorraad strekt. Vooruit bestellen kan natuurlijk ook! Levering tussen 16.00 en 18.00 uur.

Beeld: Jasmijn & Ik

Jasmijn & Ik

Haal Jasmijn & Ik in huis! Van de kruidige Thaise keuken naar de frisse Vietnamese en de milde Kantonese keuken, dit restaurant serveert heerlijke Aziatische fusion gerechten vanuit de kleurrijkste wijk van Utrecht: Lombok.

Wat?
De Jasmijn & Ik Box voor 2 personen (€38,50) met o.a. Vietnamese springrolls en zoete aardappel noedels. Een vegetarische of veganistische box is ook mogelijk (€37). Je kunt ook losgaan met de bijgerechten: van sojapeulen (€4,75) tot gebakken dumplings (€2,75). Of maak jouw diner af met een dessert (€6,50): chocoladetaartje, sticky rice met mango… Wij weten het wel!
Waar?
Kanaalstraat 219, Utrecht
Bestellen?
Van woensdag t/m zondag kun je van 16.30 tot 20.30 uur jouw bestelling doorgeven. Voor afhalen: bestel van te voren door te bellen of Whatsapp-bericht naar 06-87991788. Je ontvangt van ons dan een bevestiging van de bestelling en een tijdstip waarop de bestelling klaar is. Je kunt bij ons contactloos betalen. Voor bezorgen (+€2,75, alleen in de gebieden 3531 t/m 3533 en 3521, andere gebieden in overleg): bel of stuur een Whatsapp-bericht naar 06-87991788. Je ontvangt dan een Tikkie voor de betaling en een bevestiging van de bestelling.

Café Le Journal

Een van de bekendste en grootste cafés aan de Neude biedt, naast hun afhaalloket aan het plein, ook smakelijke take-away opties! Nu we even niet aan de leestafel plaats kunnen nemen, komen ze gewoon bij je thuis!

Wat?
Van ontbijt/brunch (€9,95) tot stampotten, borrelboxen (€15) en bierproeverijen (€20).
Waar?
Neude 32-34, Utrecht
Bestellen?
Maandag en dinsdag is Le Journal gesloten, maar vanaf woensdag kun je los. Bestellen kan via de website www.lejournal.nl/?ft-shop=takeaway of via 030-2364839. Afhalen van koffie, broodjes en bakery kan aan het loket!

Onz Utrecht

Ook Onz Utrecht kan wel een steuntje in de rug gebruiken in deze periode! Iedere dag om 10.00 uur openen ze hun ‘to go raam’ voor afhaal van koffie, granola’s, salades en wentelteefjes. Jammmmm!

Wat?
O.a. bulgursalade, een luxe broodje kroket (€7,50), huisgemaakte quiches en verse soep (€6).
Waar?
Bilstraat 98, Utrecht
Bestellen?
Loop langs op de Biltstraat tijdens je ochtend- of lunchwandeling, of bel van te voren even je bestelling door via 030 – 2593418, dan zetten ze het voor je klaar 🙂

Bistro Belle

Geniet thuis van de gerechtjes van Bistro Belle! En lekker makkelijk: je hoeft enkel een aantal onderdelen op te warmen in de oven.

Wat?
De Bistro Belle-box (€19,95 p.p.) bevat 12 gerechtjes en is te bestellen in twee formaten (voor 2 of 3 personen) en in twee varianten (wel of niet vega).
Waar?
Dorpsstraat 12, Utrecht (Oud-Zuilen)
Bestellen?
Iedere woensdag t/m zondag en bestellen tot 16.00 uur. Afhalen en bezorgen tussen 17 en 19 uur. Ga naar de website van Bistro Belle om te bestellen (ha, dat rijmt): www.bistrobelle.nl/box

Delen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer verhalen

Lieve horeca,

De horeca. Je kunt er eigenlijk nooit écht afscheid van nemen. Noreen Kaland schrijft in haar column over haar liefde voor de horeca.

De Tien Horeca Geboden

Jullie zitten nog geen vijf minuten of je kunt al door de grond zakken van plaatsvervangende schaamte door het gedrag van je tafelgenoot. In deze column van Noreen Kaland tien dingen die je beter niet kunt zeggen of doen in de horeca.

Een Beetje Begrip

Horeca ondernemers proberen zich zo goed mogelijk aan de regels te houden om open te mogen blijven, maar doen gasten eigenlijk wel hetzelfde?