Ollies Meals: ambachtelijke diepvriesgerechten

Ollies Meals

Na een dag werken wil je nog sporten, dus dat wordt tussendoor snel eten. Even snel iets halen is ongezond, maar je hebt ook geen tijd om in de keuken te staan. Herkenbaar? Olivier Lieshout bedacht de oplossing: Ollies Meals. Slim verpakte, verse gerechten voor in je diepvries.

Beeld: Ollies Meals

Olivier is geen onbekende in de foodwereld. In 2018 deed hij mee aan Masterchef Nederland en daarna nam zijn kookcarrière een vlucht (lees hier ook ons eerdere interview). Hij kookte luxe diners bij mensen thuis, stond in diverse restaurantkeukens en verzorgde bijzondere maaltijden op locatie. “Ik deelde alles op Instagram: van bereiding tot het eindresultaat. Mijn volgers gaven steeds vaker aan dat ze benieuwd waren naar de smaak van alle gerechten die ik online plaatste.” Tijdens de eerste lockdown besloot Olivier om afhaalmaaltijden te maken, zodat iedereen kon genieten van het lekkers dat online voorbijkwam.

En dat bleek een succes. Maar toch wilde hij het mensen nóg makkelijker maken. Want een afhaalmaaltijd moet je direct opeten. “Hoe fijn is het om altijd een lekkere, voedzame maaltijd in huis te hebben die je kunt eten wanneer jij dat wilt?” Zo ontstond het idee voor Ollies Meals.

Ollies Meals - gerechten

Rendang, bolognese, butter chicken

Olivier maakt echt comfortfood. Gerechten waar veel ingrediënten in zitten of die erg lang duren om ze te maken. Denk bijvoorbeeld aan een goede rendang, een Italiaanse bolognesesaus die uren heeft staan sudderen of een Indiase butter chicken bomvol kruiden. Olivier: “Vanuit de pan worden de gerechten direct ingevroren als platte pakketjes. Zo ontdooi je ze binnen een paar minuutjes in een pan met warm water.” Ook fijn: er passen wel dertig meals in één vriesvak! Ollies Meals combineer je zelf met wat je in huis hebt. “Sommige mensen eten liever minder rijst, anderen gaan voor volkorenpasta. Daarom kun je mijn maaltijden aanvullen met wat je zelf in huis hebt en waar jij je lekker bij voelt.”

Merk bouwen

Ollies Meals is nu een serieuze business. “In het begin waren het gewoon vacuümpakketjes met een beschrijving erbij, maar dat zou iemand zo na kunnen maken. Dus toen bedacht ik om er echt een merk van te maken. Mijn neefje ontwierp de toffe illustraties en bouwde de website.” Op dit moment zijn de gerechten via www.olliesmeals.nl te bestellen in Amsterdam en Utrecht, maar hij hoopt snel uit te kunnen breiden naar meer plekken!

Delen

Meer verhalen

Pint Maarten

Op vrijdag 11 november vieren wij Pint Maarten, een initiatief van De Horecaburgemeester om het feest (en de optocht) van Sint Maarten op die dag

Utrecht nacht

Daar ben je weer, stad

Daar ben je weer… Terug van weggeweest. Waar was je al die tijd?Onze Domtoren ging al in quarantaine, ingepakt en wel. Dacht je: wat hij

Lieve horeca,

De horeca. Je kunt er eigenlijk nooit écht afscheid van nemen. Noreen Kaland schrijft in haar column over haar liefde voor de horeca.

De Tien Horeca Geboden

Jullie zitten nog geen vijf minuten of je kunt al door de grond zakken van plaatsvervangende schaamte door het gedrag van je tafelgenoot. In deze column van Noreen Kaland tien dingen die je beter niet kunt zeggen of doen in de horeca.