Bouw mee aan het verhaal van Brouwerij Eleven

Eleven Brewery - eigenaren Loes en Kevin

De Utrechtse brouwerij Eleven bestaat inmiddels bijna 4 jaar. Voor eigenaren Loes van Impelen en Kevin Hageman is het tijd om verder te groeien en daarom zijn ze een crowdfunding gestart. De campagne loopt tot eind januari 2021 en om het tweede doelbedrag te halen, gaan ze door tot de 142%!

Samen staan we sterker

Eleven staat voor ‘1+1=11’. Hun motto is: samen staan we sterker. Aanvankelijk stond voor Loes en Kevin, maar inmiddels is het team uitgebreid met Manuel en vier stagiaires. Loes vertelt: “Kevin brouwt én bouwt eigenhandig aan onze brouwerij en bieren, Manuel is verantwoordelijk voor de sales en ik doe de marketing & communicatie. Iedereen heeft een eigen taak en daarmee vullen we elkaar perfect aan.”

Veel van de bieren van Brouwerij Eleven zijn gebrouwen in samenwerking met bevriende bierbrouwers of ondernemers uit de stad. “Uit onze collabs en achterban komen de mooiste dingen. We doen het echt samen met anderen, en hetzelfde geldt voor deze volgende stap. Daarom kiezen we ook voor crowdfunding, en lenen we het geld niet van een bank.” In december organiseren ze informatieavonden voor de (geïnteresseerde) investeerders. Alle informatie hierover vind je op hun Facebook-pagina en in de nieuwsbrief.

Borrelen bij de bron

Met de hulp van bierliefhebbers uit heel Nederland kan Brouwerij Eleven straks met de crowdfunding op drie vlakken groeien: het opschalen van de productie, de opening van een proeflokaal en de ontwikkeling van nieuwe bieren. Loes: “We droomden altijd al van eigen bar, en die kan er hopelijk straks echt komen! Daarbij we willen graag de overstap maken van flessen naar blik. Dat is sowieso beter voor het bier.” Ook het assortiment wordt uitgebreid, vertelt Loes. “In de toekomst willen we meer experimenteren met barrel aged bieren, het liefst brouwen we namelijk gehopte en zwaardere bieren zoals NEIPA’, barley wine en stout bieren.” Met nieuwe vergistingstanks kan Eleven meer en vooral efficiënter brouwen. Een nieuwe vloer en een vide, waardoor je middenin de brouwerij kunt borrelen, horen ook bij het plan. Loes, Kevin en het team hopen volgend jaar zomer het glas te heffen in hun vernieuwde brouwerij.

Alle informatie over de crowdfunding vind je op CrowdAboutNow en de Facebook-pagina van Brouwerij Eleven.

Delen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer verhalen

Dateleed

De wandel dates van tegenwoordig geven ons heimwee aan de tijd dat de horeca nog open was. Daten in de horeca. Iets waar we uren over kunnen praten, Noreen schrijft erover.