Bouw mee aan het verhaal van Brouwerij Eleven

Brouwerij Eleven - eigenaren Loes en Kevin

De Utrechtse brouwerij Eleven bestaat inmiddels bijna 4 jaar. Voor eigenaren Loes van Impelen en Kevin Hageman is het tijd om verder te groeien en daarom zijn ze een crowdfunding gestart. De campagne loopt tot eind januari 2021 en om het tweede doelbedrag te halen, gaan ze door tot de 142%!

Samen staan we sterker

Eleven staat voor ‘1+1=11’. Hun motto is: samen staan we sterker. Aanvankelijk stond voor Loes en Kevin, maar inmiddels is het team uitgebreid met Manuel en vier stagiaires. Loes vertelt: “Kevin brouwt én bouwt eigenhandig aan onze brouwerij en bieren, Manuel is verantwoordelijk voor de sales en ik doe de marketing & communicatie. Iedereen heeft een eigen taak en daarmee vullen we elkaar perfect aan.”

Veel van de bieren van Brouwerij Eleven zijn gebrouwen in samenwerking met bevriende bierbrouwers of ondernemers uit de stad. “Uit onze collabs en achterban komen de mooiste dingen. We doen het echt samen met anderen, en hetzelfde geldt voor deze volgende stap. Daarom kiezen we ook voor crowdfunding, en lenen we het geld niet van een bank.” In december organiseren ze informatieavonden voor de (geïnteresseerde) investeerders. Alle informatie hierover vind je op hun Facebook-pagina en in de nieuwsbrief.

Borrelen bij de bron

Met de hulp van bierliefhebbers uit heel Nederland kan Brouwerij Eleven straks met de crowdfunding op drie vlakken groeien: het opschalen van de productie, de opening van een proeflokaal en de ontwikkeling van nieuwe bieren. Loes: “We droomden altijd al van eigen bar, en die kan er hopelijk straks echt komen! Daarbij we willen graag de overstap maken van flessen naar blik. Dat is sowieso beter voor het bier.” Ook het assortiment wordt uitgebreid, vertelt Loes. “In de toekomst willen we meer experimenteren met barrel aged bieren, het liefst brouwen we namelijk gehopte en zwaardere bieren zoals NEIPA’, barley wine en stout bieren.” Met nieuwe vergistingstanks kan Eleven meer en vooral efficiënter brouwen. Een nieuwe vloer en een vide, waardoor je middenin de brouwerij kunt borrelen, horen ook bij het plan. Loes, Kevin en het team hopen volgend jaar zomer het glas te heffen in hun vernieuwde brouwerij.

Alle informatie over de crowdfunding vind je op CrowdAboutNow en de Facebook-pagina van Brouwerij Eleven.

Delen

Meer verhalen

Pint Maarten

Op vrijdag 11 november vieren wij Pint Maarten, een initiatief van De Horecaburgemeester om het feest (en de optocht) van Sint Maarten op die dag

Utrecht nacht

Daar ben je weer, stad

Daar ben je weer… Terug van weggeweest. Waar was je al die tijd?Onze Domtoren ging al in quarantaine, ingepakt en wel. Dacht je: wat hij

Lieve horeca,

De horeca. Je kunt er eigenlijk nooit écht afscheid van nemen. Noreen Kaland schrijft in haar column over haar liefde voor de horeca.

De Tien Horeca Geboden

Jullie zitten nog geen vijf minuten of je kunt al door de grond zakken van plaatsvervangende schaamte door het gedrag van je tafelgenoot. In deze column van Noreen Kaland tien dingen die je beter niet kunt zeggen of doen in de horeca.