Hoe haal je alles uit jouw delivery?

STK3

Delivery is booming, maar de populariteit van complete maaltijden thuis of op werk zal de aankomende jaren alleen nog maar meer gaan toenemen. Hier moeten we op inspelen, maar hoe zorg je er als horecaondernemer nu voor dat jouw delivery toekomstbestendig is? Je leest het in deze blog! 

Maak een plan 

Je kunt niet zomaar aan maaltijdbezorging beginnen. Althans, er komt veel meer bij kijken dan je in eerste instantie voor ogen hebt. Denk aan extra medewerkers, verpakkingsmaterialen, apps en marges. Denk dus goed na over wat jij wilt, waar jouw voor zaak, concept of merk voor staat en werk dit in een kort plan uit voordat je begint. Zo voorkom je tussentijdse twijfels of onduidelijkheden.

Zorg voor kwaliteit

Bedenk eerst of jouw gerechten geschikt zijn voor delivery. Je wilt je gerechten namelijk net zo goed thuis serveren dan in je restaurant. Maar hoe doe je dat? Wij geven je twee tips!

  • Bepaal welke gerechten kwalitatief goed blijven wanneer er 15-30 minuten zitten tussen het moment dat het gerecht de keuken uitgaat tot het moment dat de klant de maaltijd thuis opeet;
  • Denk goed na over de verpakking. Warme frietjes worden bijvoorbeeld slap in plastic verpakkingen. Karton is hier meer geschikt voor. Curries hebben daarentegen juist goed afgesloten doosjes nodig. Ook dressing van salades kun je het beste in een apart bakje verpakken. Bedenk ook hoe belangrijk de duurzaamheid van je verpakkingen is. Bring Your Own Tupperware is ook altijd nog een optie.

The key van delivery is testen! Test de kwaliteit van jouw maaltijden, om negatieve recensies te voorkomen. Zorg bijvoorbeeld voor een proefpanel van vrienden/familie of vraag lokale bloggers naar een review van jouw eerste maaltijdbox.

De juiste technologieën 

Wil jij je eigen bezorgservice aanbieden of ga jij voor een samenwerking met externe partijen zoals Thuisbezorgd of UberEats? Beiden hebben voor- en nadelen, maar wanneer je kiest om alles in eigen beheer te houden zal je meer moeten investeren in marketing. 

Marketing is essentieel 

Met de deuren dicht kun je geen gasten naar binnen trekken met jouw aantrekkelijke inrichting, dus zorg dat jouw foodfoto’s, social media kanalen én verkoopkanalen spot-onzijn! 

Gelukkig zijn er meer dan genoeg tools en marketingstrategieën die je hierbij kunnen helpen, denk maar aan het beheren van customer reviews, e-mailmarketing, het maken van een eigen app voor online bestellingen, en vooral het voortdurend kijken naar de feedback om je merk en menu te optimaliseren.

Ruimte om te koken 

Is jouw delivery een groot succes en kan jij nog wat extra keukenruimte gebruiken? Kijk dan eens op ShareThatKitchen waar je gemakkelijk een keuken kan huren en verhuren. 

Advies nodig voor jouw delivery of hulp bij de marketing ervan? De Horecaburgemeester helpt je graag, dus stuur gerust een berichtje!

Delen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer verhalen

Baby Came Back

De Horeca ging na lang wachten, eindelijk weer open. En wat was het fijn. Noreen vertelt je er alles over in haar column van deze maand.

Dateleed

De wandel dates van tegenwoordig geven ons heimwee aan de tijd dat de horeca nog open was. Daten in de horeca. Iets waar we uren over kunnen praten, Noreen schrijft erover.