Inspiratie voor creatieve foodpakketten!

Processed with VSCO with g3 preset

Toffe ideeën voor extra verkoop hoef je niet altijd zelf te bedenken. Naast tips om jouw creativiteit aan te wakkeren, inspireren we je ook graag met de goed bedachte concepten, zoals foodpakketten van andere ondernemers! In dit artikel zeven creatieve ideeën uit heel Nederland.

Boerenkaas door de brievenbus 

Firma Kaas heeft een heel tof concept bedacht en bezorgt om de week verse boerenkaas aan huis. Wat deze kaas zo speciaal maakt? Ze werken samen met onafhankelijke en lokale boeren die een eerlijke prijs krijgen voor hun ambachtelijke product. Ze bieden online verschillende soorten; jong, oud en belegen (van mild tot pittig). Firma Kaas haalt de kaas op bij de boer en versnijdt en vacumeert hem. Daarna versturen ze de kaas en valt hij zo door de brievenbus! 

Pauls pizza foodpakketten

Pauls pizzas telt boxen samen voor een onvergetelijke pizzanight @ home. Het meest uitgebreide pakket bestaat, naast pizzadeeg en verse toppings, uit een pizzasteen, deegroller, pizzasnijder en fles wijn. Voor een datenight is er een pakket inclusief dinerkaars en een flesje bubbels. Om de pizza’s krakend vers te houden, serveren ze de verse toppings los. Ook voor de pizzabodem is er de keuze: vegan pompoen en paprika of traditioneel. Met een korte uitleg van de chef wordt iedereen een heuse pizzabakker!

Foodpakketten met eigen leveranciers 

Omdat restaurant Zijdewinde in Lent niet zonder haar lokale leveranciers kan en omdat de leveranciers niet zonder het restaurant kunnen, slaan zij de handen ineen. Restaurant Zijdewinde maakt wekelijks een foodbox met lekkers van haar leveranciers. De dagverse producten worden gewoon aan huis geleverd. Zo kunnen consumenten de winkelwagens bij de Grootgrutter laten staan en en de kleine, lokale ondernemers steunen. Slim!

Foodpakketten uit Bottendaal

In Nijmegen hebben ze ook iets tofs bedacht. Iedere zondag wandelen er een hoop (potentiële) gasten door Bottendaal, een echte Nijmeegse trekpleister. Op de route kunnen ze langs vijf verschillende cafés lopen en bij ieder café een deel van een vijf-gangen diner ophalen. Een frisse neus én lokale support in één.

Bierpakketten bij van Ouds 

Van Ouds heeft, speciaal voor al haar bierliefhebbers, bierpakketten samengesteld. Inclusief toffe wandelroute! De route gaat door het historische centrum van Nijmegen en komst langs de mooiste plekken. In de pakketten zijn verschillende bieren te vinden. Van waanzinnige witbier tot heerlijke tripels, voor ieder wat wils. Dus heb jij ook nog bieren op voorraad? Dan weet je wat je te doen staat! 

Wijnbar Zuster Margeaux 

Online wijn proeven met jouw gasten? Wijnbar Zuster Margeaux doet hieraan mee! Ze sturen de gast een pakket op met wijnen, zonder etiketten, maar mét nummer. Doordat de gast live en blind mee proeft lijkt het toch een beetje alsof ze bij hun favoriete wijnbar zijn. Tijdens de proeverij maken ze bekend welke wijnen het pakket bevat. Ook de lekkere bites ontbreken niet, in het pakket zitten ook heerlijke kazen, olijven en noten. Lukt het niet om live mee te kijken, dan kan de gast de proeverij terugkijken op Facebook. Wellicht een tof concept voor jou?

First things first 

Deze zaak in Nijmegen verkoopt heerlijke koffie. Koopt de gast een broodje bij de koffie, krijgt hij/zij een lot. Met dit lot kan de gast toffe prijzen winnen. Namelijk een Barista masterclass, koffiebonen van Blommers en een taart van streekbakker Jorrit. Na twee weken wordt de winnaar bekend gemaakt. Jij verkoopt jouw product én er zit ook nog wat in voor de consument. Win-win! 

Ook geïnspireerd geraakt? Ga lekker brainstormen en bel ook even die horecaondernemer aan de overkant, want wie weet rolt er een toffe samenwerking uit! Kom je er toch nog niet helemaal uit en kun je nog wat hulp gebruiken? Stuur ons een berichtje en de Horecaburgemeester staat voor je klaar! 

Delen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer verhalen

Dateleed

De wandel dates van tegenwoordig geven ons heimwee aan de tijd dat de horeca nog open was. Daten in de horeca. Iets waar we uren over kunnen praten, Noreen schrijft erover.