[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_gallery type=”flexslider_slide” interval=”3″ images=”659,662,661,664″][vc_column_text]Wat tot voor kort restaurant Te Koop was, is in een krappe drie weken compleet getransformeerd in het classy, strakke en lichte Concours. Eigenaren Alex en Lisa Zeelenberg zijn zichtbaar trots en terecht: Utrecht heeft er met deze zaak op de Biltstraat een nieuwe parel bij. 

Tekst: Kylie Fletcher
Beeld: Lisanne Koopmans
[/vc_column_text][vc_column_text]Al jaren staat Chef Alex Zeelenberg in Restaurant Te Koop als hij begin 2016, samen met vrouw Lisa, de zaak overneemt. De vintage meubels en tierlantijntjes zijn vaarwel gezegd; een frisse, lichte en moderne zaak is ervoor in de plaats gekomen. De basiselementen zijn gebleven: prachtige gerechten uit de Franse keuken met een moderne twist. Allemaal van lokale, eerlijke producten die goed zijn voor mens, dier en milieu.

Snoek uit de Singel

Eigenaresse Lisa: “De zaak is natuurlijk al een tijd van ons, maar bij Te Koop lag de nadruk teveel op winkel in plaats van het eten. Het eten staat nu centraal.” En dat het eten centraal staat is overduidelijk: van  zelfgevangen snoek uit de singel tot pesto van brandnetel geplukt in de Koningshof.

Chef Alex heeft een duidelijke visie als het op de keuken aankomt. “Je moet respect hebben voor de natuur en ik vind dat je dat ook terug moet zien in de keuken. Beginnen bij het begin; de oorsprong. Daarom wil ik van alle producten zien waar het vandaan komt en zijn onze verschillende leveranciers eerder vrienden dan zakelijke contacten.”

Ecole bij Concours

Naast de gastronomie en prachtige gerechten valt er bij Concours ook wat te leren. Onder leiding van Lisa worden er Kinderkookcursussen (‘De kinderkeuken’) georganiseerd, waarbij kids alle aspecten van het restaurant leren kennen en uiteindelijk, aan het einde van de cursus, zelf de zaak overnemen. Daarnaast worden er verschillende workshops georganiseerd waarbij je plaatsneemt aan de chefstable en bijvoorbeeld kunt meekijken hoe die zelfgevangen Utrechtse snoek gefileerd wordt.[/vc_column_text][vc_separator type=”normal”][vc_column_text]Restaurant Concours
Biltstraat 23, Utrecht
restaurantconcours.nl[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_empty_space height=”25px”][vc_column_text]Reserveer hier[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]