ShareThatKitchen: online platform voor vraag en aanbod van professionele keukens

Team ShareThatKitchen

Door COVID is de wereld van delivery & take-away van ‘good food’ explosief gegroeid. Veel horecaondernemers willen, als de horeca weer helemaal open mag, doorgaan met delivery. Dat kan bijvoorbeeld in een ‘dark kitchen’. Maar waar vind je zo’n keuken? Sinds kort is ShareThatKitchen.com live: een online platform voor vraag en aanbod van professionele keukens.

Beeld: Sabine Provoost

Altijd een keuken bij jou in de buurt

Op het platform van ShareThatKitchen komen vraag en aanbod van professionele keukens samen. “Een win-win voor iedereen in de food business; horecaondernemers kunnen snel en flexibel opschalen in een zogenaamde dark kitchen, en onderbezette keukens worden ineens lucratief”, aldus Marcel de Reus.

Explosieve groei aan dark kitchens

Ondernemer Marcel de Reus voorzag al tijdens de eerste lockdown een enorme behoefte aan externe keukencapaciteit, voornamelijk voor delivery activiteiten. “Een groot deel van de professionele keukens wordt op dit moment niet volledig gebruikt. En aan de andere kant zoeken horecaondernemers in ‘good food’ naar mogelijkheden voor het voortzetten of starten van hun delivery business. De capaciteit van de bestaande keuken laat het vaak niet toe om het koken voor tafelgasten én delivery met elkaar te combineren. Vanuit die behoefte is ShareThatKitchen.com ontstaan. Jasper Kooijmans en Geordy Kauderer waren direct enthousiast en samen vormen zij het kernteam van ShareThatKitchen.

Nieuw: Delivery coaches

Uniek bij ShareThatKitchen.com zijn de delivery coaches. Bij een match tussen huurder en verhuurder zorgen de delivery coaches voor de duidelijke vastlegging van afspraken. Jasper: “Onze delivery coaches kunnen de horecaondernemer helpen bij van alles: tot het kiezen van verpakkingen, bezorgfietsen, software en tal van andere producten en diensten via een netwerk van onze geselecteerde partners.”

Aanmelden op ShareThatKitchen.com

Er is een jaar gewerkt aan het inventariseren van de markt en het ontwikkelen van het platform. Het eerste deel van het platform live. Eigenaren kunnen hun keukens registreren en horecaondernemers kunnen hun interesse voor het huren van een keuken kenbaar maken, zij worden als eerste geïnformeerd wanneer er binnenkort op het platform gezocht kan worden naar keukens.

Meer weten of alvast je keuken registreren? Ga naar www.sharethatkitchen.com

Delen

Meer verhalen

Pint Maarten

Op vrijdag 11 november vieren wij Pint Maarten, een initiatief van De Horecaburgemeester om het feest (en de optocht) van Sint Maarten op die dag

Utrecht nacht

Daar ben je weer, stad

Daar ben je weer… Terug van weggeweest. Waar was je al die tijd?Onze Domtoren ging al in quarantaine, ingepakt en wel. Dacht je: wat hij

Lieve horeca,

De horeca. Je kunt er eigenlijk nooit écht afscheid van nemen. Noreen Kaland schrijft in haar column over haar liefde voor de horeca.

De Tien Horeca Geboden

Jullie zitten nog geen vijf minuten of je kunt al door de grond zakken van plaatsvervangende schaamte door het gedrag van je tafelgenoot. In deze column van Noreen Kaland tien dingen die je beter niet kunt zeggen of doen in de horeca.