Trends

Hard Seltzer: deze zomer bij jou op de kaart?
Staat de hard seltzer al bij jou op de kaart? De Horecaburgemeester legt uit wat dit drankje voor jou onderneming kan betekenen. Lees verder!

Britse pop-up store met foodmerken in Amsterdam
Six & Sons opent in eind 2020 een pop-up store met Britse, duurzame én biologische food- en lifestyle merken. Ook online te bezoeken.
Trend alarm: vega vlees of ongedierte?
In de horeca is er stijgende vraag naar meer vegetarische en vegan gerechten. Wat serveren we als ‘vleesvervangers’? Daan Smeltzer promoot de krekel!

Een ode aan het eten van de toekomst
Kweekvlees kan de wereld voeden, het dierenleed stoppen en het milieu verbeteren. Fotografe Emma Metz schrijft haar ode aan dit future food.

Matcha, ramen en salted caramel zijn geen sleutel tot succes
Freakshakes, pokebowls… allemaal trends die heel Nederland inmiddels omarmt. Maar betekent dit ook dat je als horecazaak achter loopt als je niet meedoet?

Trend alarm: healthify
Gezonde voeding is trending. Individuen, horeca, zorgsector, eigenlijk is iedereen er mee bezig. Een gezond alternatief kiezen wordt steeds gemakkelijker.

Trend: brinner – brekkie for dinner
All day breakfast is hot! Zelfs breakfast als dinner is een optie: brinner. Wij vertellen je alles over deze ontbijttrend.

Disco Soup Festival: Voedselverspilling op de kaart
Een anti-verspillingsapp, conserveren, fermenteren… Tijdens het Disco Soup Festival staat het thema voedselverspilling centraal.
Eatertainment: Ballen tijdens het borrelen
Trendreport- ballen tijdens het borrelen oftewel: eatertainment. In Utrecht kun je ping pong’en of Jeu de boules spelen met een biertje in de hand.
Gemaakt in Utrecht – Tradities
Het is het tijdperk van de start-ups, maar aan familie ambacht is geen gebrek in de regio. Utrecht Made is een platform voor lokale makers en hun producten.