Hard Seltzer: deze zomer bij jou op de kaart?

samsam1

Ken jij dit ‘m al, de hard seltzer? Een trend, overgewaaid uit de VS. Wat is het voor een drankje en wat kan hij voor jouw onderneming betekenen? De Horecaburgemeester legt het je uit..

Beeld: SamSam  

Overgewaaid uit de VS 

Het begon allemaal in Amerika waar het sinds 2019 een mega groei doormaakt. Inmiddels wordt de omzet van de hard seltzer-markt in de VS geschat op $1,3 miljard. Dat het in de VS een succes is, is een feit, maar nu lijkt het er toch ook echt op dat dit drankje booming wordt in ons eigen land. Steeds meer producenten komen met dit drankje op de markt. Zo zijn de hard seltzers van Carlett Elix, met de smaken cucumber en lemon ginger, een van onze favorieten. Ook de vodka seltzers van SamSam ontbreken niet in onze koelkast. Makro heeft de White Claw hard seltzer in hun assortiment en bij Bidfood koop je Stëlz. 

Bewuster drinken met Hard Seltzer 

De consument maakt steeds bewustere keuzes. Dit merken we ook bij drank. De vraag naar drankjes met minder calorieën en minder alcohol stijgt. Hard seltzers sluiten hier perfect op aan. Het drankje bestaat uit bruiswater met frisse smaken zoals limoen, framboos en grapefruit. Verder bevat een hard seltzer 4-5% alcohol. Daarnaast zitten er in het drankje een stuk minder calorieën dan een biertje. Ter vergelijking: in een gemiddeld blikje zit 70 calorieën, terwijl een blikje bier al gauw 149 kilocalorieën bevat.Een goed alternatief voor gasten die iets anders willen dan wijn of bier. Ten slotte zijn hard seltzers glutenvrij en zijn ze geliefd onder zowel mannen als vrouwen. Vooral de millennials ruilen de traditionele dranken in voor de frisse dorstlesser. 

Seltzer: Een must voor jouw onderneming? 

Op dit moment ligt het hard seltzer al in de schappen van de supermark en de groothandel. Maar dit drankje is ook zeker een must op jouw drankenkaart. De seltzer heeft namelijk een hoge marge. Daarnaast kun je met dit drankje alle kanten op. Zo kan je ‘m los verkopen, maar is ‘ie ook zeker geschikt om te mixen. Dit kan bijvoorbeeld door het te verwerken in een cocktail. Voeg het toe aan Aperol en je hebt een nieuwe versie van de aperol spritz! Liever geen cocktails in jouw assortiment? Dan is het alsnog een mooie toevoeging omdat het drankje een en al feest uitstraalt. Tip: serveer deze favoriet met een schijfje gember en vers fruit. De mogelijkheden zijn eindeloos! 

Conclusie? We kunnen er niet meer omheen, want de hard seltzer is taking over! Meer weten over hoe jij een vliegende start maakt als de horeca weer open mag? Neem contact op met de Horecaburgemeester

Delen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer verhalen

Dateleed

De wandel dates van tegenwoordig geven ons heimwee aan de tijd dat de horeca nog open was. Daten in de horeca. Iets waar we uren over kunnen praten, Noreen schrijft erover.