Trend alarm: healthify

Healthify

We zien een duidelijke trend waarbij er door de maatschappij steeds meer gekozen wordt voor voedsel dat goed is voor het lichaam. Alleen lijkt lekker en gezond eten niet altijd hand in hand te gaan. Want: gezond eten? Laten we het wel gezellig houden!

Door allerlei allergieën zijn veel mensen al verplicht om anders te eten. Maar voor iedereen geldt: goed eten loont. Het geeft meer energie en in de loop van de tijd merk je dat je steeds beter in je vel zit. Ook zal het steeds makkelijker worden om gezonde eetkeuzes te maken.

Verleidelijke suikers

We weten allemaal welke stoffen goed en welke slecht voor je zijn. Toch vinden veel mensen het knap lastig om hun weg te vinden om alle verleidelijke suikers heen. Maar het is gemakkelijker om voor gezond te kiezen dan je denkt! Wist je bijvoorbeeld dat koude pasta in tegenstelling tot warme pasta resistent zetmeel bevat en de koolhydraten minder snel worden omgezet in suiker? Ga dus een keer voor een pastasalade in plaats van een warm bord dampende pasta.

Steeds meer artsen lijken ook de toegevoegde waarde van gezonde voeding te zien en lijken meer en meer voeding te kiezen boven medicatie. Voorzichtige wetenschappelijke onderzoeken tonen al aan dat verschillende aandoeningen, zoals onder andere ADHD en autisme, uiteindelijk bestreden zouden kunnen worden door je voeding aan te passen.

Gezonde alternatieven

In de horeca nemen de gezonde alternatieven sterk toe, en dat zal voorlopig alleen maar blijven stijgen. Voornamelijk in het fast-casual en restaurantsegment. Gasten worden nog bewuster en zullen vaker gerechten bestellen gebaseerd op voedingswaarde boven smaak. Veel horeca speelt hier met beschrijvingen op de menukaart of als volledig concept al op in. Eten als medicijn!

Wil je graag gezond leven, maar vind je het lastig vol te houden? Kies er voor om bewust om te gaan met je voeding en regelmatig effectief te beweging. Zondigen mag… af en toe 😉 Balance is key!

Daan Smeltzer is eigenaar van STAN&CO Utrecht en FIG Utrecht. Als columnist duikt hij in de wereld van ‘the good life’ en horecatrends.

Delen

Meer verhalen

Pint Maarten

Op vrijdag 11 november vieren wij Pint Maarten, een initiatief van De Horecaburgemeester om het feest (en de optocht) van Sint Maarten op die dag

Utrecht nacht

Daar ben je weer, stad

Daar ben je weer… Terug van weggeweest. Waar was je al die tijd?Onze Domtoren ging al in quarantaine, ingepakt en wel. Dacht je: wat hij

Lieve horeca,

De horeca. Je kunt er eigenlijk nooit écht afscheid van nemen. Noreen Kaland schrijft in haar column over haar liefde voor de horeca.

De Tien Horeca Geboden

Jullie zitten nog geen vijf minuten of je kunt al door de grond zakken van plaatsvervangende schaamte door het gedrag van je tafelgenoot. In deze column van Noreen Kaland tien dingen die je beter niet kunt zeggen of doen in de horeca.

creative content & Social media

STAGIAIR GEZOCHT

4 dagen per week (startdatum in overleg)