De passie spat er vanaf bij Balijepark restaurant

Balijepark-Restaurant De Meern team

Verscholen tussen de bomen in een oude boerderij middenin de Meern huist Balijepark restaurant. Hier schuiven gasten aan voor verassende bereidingen van klassieke, producten met een goed glas wijn. Maar hoe komt al dat moois op tafel? Wij spreken Alex, die in de keuken werkt, en bedieningsmedewerker Noémi.

Het menu van Balijepark restaurant wisselt maandelijks. Leuk voor de gasten, maar ook leuk voor het personeel. Alex: “Mijn werkzaamheden variëren enorm. Ik ben continu bezig met verbeteringen en vernieuwingen in het menu.” Noémi: Bij al die mooie gerechten schenken we bijpassende wijnen. Iedere maand zijn er weer andere combinaties mogelijk, waardoor het werk nooit eentonig wordt. Er is veel oog voor de gasten en we hebben allemaal passie voor ons vak.”

De voordelen van werken in een klein team

In een klein restaurant waar keuken en bediening nauw samenwerken, is een goede teamgeest heel belangrijk. Alex: “Het maakt niet uit of je nog niet met borden kan lopen of al jaren ervaring hebt. Er is veel kennis in het team en iedereen wil dit graag delen. We kunnen op elkaar vertrouwen en iedereen helpt waar nodig. We kennen elkaar erg goed en dat zorgt voor een fijne sfeer waarin iedereen een stap harder loopt voor de ander”

Maar kun je in zo’n klein team wel doorgroeien? Noémi vindt van wel: “Ik kan mezelf hier volledig ontwikkelen. Het is de bedoeling dat iedereen in het team alles in het restaurant kan doen. Dat geeft een enorme impuls om door te leren. Zo wil ik mijn wijnkennis vergroten, om gasten beter te adviseren over wijn-spijs combinaties. Ook is er in ons restaurant ruimte voor walking dinners of high-tea’s, waardoor ik aan mijn organisatorisch vermogen kan werken.”

Ruimte voor eigen input en gesloten op feestdagen

Eigenaar Julien vindt het belangrijk dat zijn team het fijn heeft. “Fulltime werken is bij ons vier dagen werken. En op Koningsdag en oud & nieuw zijn we dicht. Daarnaast is er ruimte voor eigen input. Kent iemand een toffe leverancier, zijn er dingen die beter kunnen of heeft iemand een goed idee? Dan gaan we ermee aan de slag!” Alex beaamt dit: “Er hangt een gemoedelijke sfeer en er wordt naar onze voorkeuren en wensen geluisterd.” Noémi vult aan: “Ook buiten het werk hebben we het gezellig. Tijdens de naborrel spelen we regelmatig een potje 30 Seconds en we doen als team regelmatig leuke dingen met elkaar.”

Goed nieuws: Balijepark restaurant heeft ruimte voor een medewerker in de keuken én in de bediening, zowel fulltime als parttime. Iets voor jou? Mail dan naar info@balijepark.nl

Bekijk hier de vacatures & solliciteer!
> Vacature medewerker bediening
> Vacature kok

Delen

Meer verhalen

Pint Maarten

Op vrijdag 11 november vieren wij Pint Maarten, een initiatief van De Horecaburgemeester om het feest (en de optocht) van Sint Maarten op die dag

Utrecht nacht

Daar ben je weer, stad

Daar ben je weer… Terug van weggeweest. Waar was je al die tijd?Onze Domtoren ging al in quarantaine, ingepakt en wel. Dacht je: wat hij

Lieve horeca,

De horeca. Je kunt er eigenlijk nooit écht afscheid van nemen. Noreen Kaland schrijft in haar column over haar liefde voor de horeca.

De Tien Horeca Geboden

Jullie zitten nog geen vijf minuten of je kunt al door de grond zakken van plaatsvervangende schaamte door het gedrag van je tafelgenoot. In deze column van Noreen Kaland tien dingen die je beter niet kunt zeggen of doen in de horeca.