Wijncafé Lefebvre: ‘We willen gasten blijven verrassen’

Lefebvre

Wat begon met pallets vanuit een anti-kraak locatie is inmiddels uitgegroeid tot een succesvolle wijnhandel voor de horeca en een wijncafé waar iedereen naar binnen kan lopen voor een mooi glas wijn. Dit jaar bestaat Lefebvre alweer vier jaar en het kleine pijpenlaatje aan de Neude mag met recht een begrip in de Utrechtse binnenstad genoemd worden.

Tekst Joris Roovers

Ernest Lefebvre en Wim Wiersma noemen de zaak zelf een ‘pitstop’, een ontmoetingsplek waar je je even thuis voelt en een lekker glas wijn drinkt voor een goede prijs. “We zijn begonnen met een wijnhandel die vooral leverde aan de horeca, maar we misten toch een plek waar we ons verhaal konden vertellen”, zegt Ernest. “Een proeflokaal waar we particulieren ook kennis konden maken met onze wijnen.” Dat proeflokaal werd een toegankelijk wijncafé met een licht interieur, goede bijpassende hapjes en een knus terras aan de Neude: Lefebvre.

Zestig wijnen per glas

“Van de ruim honderd wijnen die hier staan serveren we er zo’n zestig open op glas. Zo kunnen we gasten continu kennis laten maken met nieuwe wijnen. We krijgen steeds vaker gasten die meer verwachten. Ze weten meer, drinken gevarieerder, dus dan kunnen we ook nieuwe spannende dingen doen. We starten binnenkort met ‘wijnen van de plank’, Dat zijn speciale wijnen met een gek herkomst verhaal of wijnen waarvan jaarlijks slechts een beperkt aantal flessen van beschikbaar zijn. Dat zijn per definitie wel duurdere wijnen die niet zomaar op tafel staan, maar voor de liefhebber wel een mooie aanvulling op het aanbod dat we al bieden.”

Ernest: “Ik mis een goede nachtclub. Als gasten mij na sluitingstijd vragen waar ze nog heen kunnen, heb ik echt geen idee.”

Utrecht mag trots zijn

Het gaat volgens Ernest goed met de horeca in de stad: “Er is steeds meer aandacht in de media voor eten en drinken en gelukkig schenken tegenwoordig veel horecabedrijven meer dan één huiswijn. We mogen best wat meer erkenning krijgen voor alle goede restaurants en chef-koks in onze stad. Je ziet dat mensen hun best doen, dat mag ook wel eens gezegd worden. En dat hoeft niet per se met een Michelinster, al zou het wel goed zijn voor de stad.” Wim: “Utrechters zijn van zichzelf niet zo trots, we zouden dat best wel eens wat meer mogen zijn.”

Het enige wat volgens de heren nog ontbreekt is goede nachthoreca. “Daar waren we vroeger goed in, maar tegenwoordig niet meer. Een klassieke nachtclub op hoog niveau, daar zien we nog wel wat in. Wie weet in de toekomst”, lacht Ernest.

Wijncafé Lefebvre
Neude 2, Utrecht
www.wijncafelefebvre.nl

Delen

Meer verhalen

Pint Maarten

Op vrijdag 11 november vieren wij Pint Maarten, een initiatief van De Horecaburgemeester om het feest (en de optocht) van Sint Maarten op die dag

Utrecht nacht

Daar ben je weer, stad

Daar ben je weer… Terug van weggeweest. Waar was je al die tijd?Onze Domtoren ging al in quarantaine, ingepakt en wel. Dacht je: wat hij

Lieve horeca,

De horeca. Je kunt er eigenlijk nooit écht afscheid van nemen. Noreen Kaland schrijft in haar column over haar liefde voor de horeca.

De Tien Horeca Geboden

Jullie zitten nog geen vijf minuten of je kunt al door de grond zakken van plaatsvervangende schaamte door het gedrag van je tafelgenoot. In deze column van Noreen Kaland tien dingen die je beter niet kunt zeggen of doen in de horeca.