Vaste Grond: het Utrechtse pop-up restaurant waar geen enkele chef ‘normaal’ is

Vaste Grond Vogelfrei

UTRECHT – Acht weken. Tien chefs. Deze zomer serveert VOGELFREI iets dat je nergens anders vindt: Vaste Grond – een pop-up restaurant waar geen avond hetzelfde is. Van 11 juli tot 29 augustus neemt iedere week een andere chef het heft in eigen handen. Van KNO-arts tot fashion-designer, van IT-consultant met drie kookboeken op zijn naam tot een jonge foodie die zijn culinaire stempel wil drukken samen met beginnende DJ’s.

Ruimte voor experiment
Wat maakt deze pop-up anders? “Simpel: de chefs” zegt Joris Roovers, oprichter van VOGELFREI en initiatiefnemer van het project. “Bij Vaste Grond draait het om experimenteren, we hebben chefs die nooit eerder een restaurant hebben geleid, maar wel een rijke achtergrond hebben in verschillende vakgebieden en een grote voorliefde voor koken. Dat maakt hun gerechten niet alleen culinair interessant, maar ook persoonlijk en vol verhalen.”

Vaste Grond” is dus niet een standaard pop-up restaurant; het is een plek waar (aspirant) chefs hun dromen kunnen najagen, waar ze mogen falen én verrassen. Van intieme fine dining tot comfort food, van Japanse invloeden tot alcoholvrije culinaire hoogstandjes. “En dat is precies wat het zo spannend maakt.”

Geen regels, alleen verrassingen
Iedere avond is er plek voor 30 tot 50 couverts. Variërend van 3-gangen tot 7 gangen, met of zonder (0.0) drankarrangement. Het programma is een mix van stijlen, technieken en invloeden, van traditionele kookkunst tot verfrissende, nieuwe benaderingen van het vak. Van hobbykok tot sterrenwaardig. Van dappere poging tot gerechten die je bijblijven. Elke chef heeft de vrijheid om zijn eigen twist te geven aan de culinaire ervaring, en dat maakt iedere avond uniek. 

Programma
JULI
11/12/13                     Ernst Benjamin de Witte
17/18                         Rens Kuijpers
24                             Marijn Sterre Huijers
25                             Rens van Iwaarden
30/31/1                     Frank de Smidt

AUGUSTUS
7/8/9                        Sander de Groot
14/15/16                   Joosje Werre
21/22/23                  Luz Weekenstroo
27/28/29                 Bouke Hofma & Merijn Rutten

Kijk voor het complete programma en meer informatie over de chefs op www.vogelfrei.nl/vastegrond

Praktische informatie

●      Waar: VOGELFREI – Nijverheidsweg 6, Utrecht

●      Wanneer: 11 juli t/m 29 augustus 2025

●      Menu: Van 3 t/m 7 gangen:, €45 – €75 Met of zonder pairing – wijn of 0.0

●      Slechts 30–50 couverts per avond. 

●      Reserveren via www.vogelfrei.nl/vastegrond

●      Instagram: @vogelfreiplayground

Meer verhalen

Pint Maarten

Op vrijdag 11 november vieren wij Pint Maarten, een initiatief van De Horecaburgemeester om het feest (en de optocht) van Sint Maarten op die dag

Utrecht nacht

Daar ben je weer, stad

Daar ben je weer… Terug van weggeweest. Waar was je al die tijd?Onze Domtoren ging al in quarantaine, ingepakt en wel. Dacht je: wat hij

Lieve horeca,

De horeca. Je kunt er eigenlijk nooit écht afscheid van nemen. Noreen Kaland schrijft in haar column over haar liefde voor de horeca.